112

Twee gewonden nadat Mercedes van de weg raakt in Beemte Broekland

Een auto is donderdagavond bij Apeldoorn uit de bocht gevlogen, door een muurtje gebroken en in een sloot beland. De twee inzittenden, een jongeman en een jonge vrouw, zijn daarbij gewond geraakt en moesten met spoed per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Terwoldseweg in Beemte Broekland. De auto, een zwarte Mercedes, reed vanuit Apeldoorn in de richting van De Vecht, toen het voertuig door nog onbekende oorzaak uit de bocht vloog, een muurtje ramde en in de direct daarachter liggende sloot op zijn zijkant tot stilstand kwam.

De twee inzittenden wisten eigenhandig uit het voertuig te komen, maar moesten dus wel met spoed met de ambulance mee. Over de aard van hun verwondingen is niets bekendgemaakt.

Zowel het voertuig als het muurtje zijn door het ongeval zwaar beschadigd geraakt. De auto moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

De Terwoldseweg is een kleine, maar relatief veel gebruikte weg tussen Apeldoorn en Deventer waar het vaker mis gaat. Zo belandde er ruim een jaar geleden in dezelfde bocht een auto op de kop in de sloot.