112

Traumahelikopter opgeroepen voor zwaargewonde bestuurder van snorscooter

Woensdagavond heeft een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden op het fietspad langs de Zadelmakersdonk in Apeldoorn de Maten. Bij het ongeval raakte een bestuurder van een snorscooter zwaargewond. Hij is per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde iets voor 23.00 uur op een (onverlicht) fietspad. De bestuurder van de snorscooter kwam ten val nadat zij een bochtje verkeerd had ingeschat en op een lantaarnpaal botste, aldus de bijrijder van de snorscooter. Dit verklaarde hij aan een politieagent die een verklaring van de jongeman opnam, terwijl zijn vriend in de ambulance werd onderzocht en behandeld. De bijrijder raakte wonder boven wonder, op een paar schaafwonden na, niet gewond bij het ongeval. Zijn vriend was er ernstiger aan toe. Voor hem is ook nog een traumahelikopter ter plaatse gekomen.

De traumahelikopter zorgde voor veel bekijks. Deze landde in een weiland naast de parkeerplaats van het Agrifim aan de Zutphensestraat, ter hoogte van de A50. Dit zodat de ambulance zo snel mogelijk kon vertrekken toen de MMT-arts het slachtoffer had gestabiliseerd.

De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek. De snorscooter werd door de bijrijder meegenomen. Deze raakte fors beschadigd.