112

Nachtelijke autobrand Germanenlaan Apeldoorn

Apeldoorn – Bewoners van de Germanenlaan in Apeldoorn werden in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een autobrand. De auto stond tegen een hekwerk aan geparkeerd.

Rond 01.45 uur werd de brand ontdekt waarna direct 112 werd gebeld. De gealarmeerde brandweer kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer stond de voorzijde van de auto al volledig in brand en stond de auto, opmerkelijk genoeg tegen een hekwerk. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en geblust. Desondanks kon de brandweer niet voorkomen dat het voertuig total loss verklaard zal worden.

Direct bij aankomst hadden de brandweerlieden het idee dat de brand wellicht zou zijn aangestoken. In de auto werd namelijk een benzine achtige vloeistof aangetroffen. Ook was de positie hoe de auto stond vreemd. Het kan volgens de politie zijn dat de auto geparkeerd stond en dat deze uit zich zelf is gaan rollen doordat deze in brand stond. Ook wordt er op dit moment rekening gehouden met het feit dat de auto wellicht zo neergezet is. Alle scenario’s staan nog open aldus de politie.

Wel zijn er volgens de politie sterke aanwijzingen dat de auto in brand is gestoken, zo werd er dus door de brandweer al een benzine achtige vloeistof aangetroffen in de auto en werd door de politie een fles aangetroffen met daarin licht ontvlambare vloeistof, zo’n 5 meter van de auto af. De fles met vloeistof is door de politie mee genomen als bewijsmateriaal.

Een buurtbewoner verklaarde aan de politie dat hij kort nadat de auto in brand stond, een persoon op een fiets heel hard zag weg fietsen in de richting van de Friezenlaan. De persoon zou toen een capuchon op hebben gehad.

Agenten hebben een lintje gespannen om de zwaar beschadigde auto. Zaterdag in de loop van de ochtend heeft de forensische opsporing verder onderzoek gedaan bij de auto.