112

Meerdere vaten aangetroffen in Teuge en Wenum Wiesel

Teuge/ Wenum Wiesel; Op twee plekken in Teuge zijn meerdere vaten aangetroffen met mogelijk drugsafval. De politie is een onderzoek begonnen. Er is nog niemand aangehouden.

Het gaat in totaal om zeventien vaten met mogelijk drugsafval, laat de politie Oost-Nederland weten tegenover de Stentor. ,,Er wordt onderzoek verricht om definitief vast te stellen wat er in de vaten zit”, aldus een woordvoerder. Het grootste deel van de vaten werd gevonden aan de Zanden, achter het vliegveld. Ze waren gedumpt langs de weg en in de sloot. Ook verderop aan de Zandenallee werden vaten ontdekt. De brandweer voert metingen uit om te kijken wat voor vloeistof er exact in zit. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is bij de actie betrokken.

De politie is een buurtonderzoek gestart en bekijkt de bandensporen die in de buurt van de vaten te zien zijn. Er is vooralsnog niemand aangehouden. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden. De vaten zullen uiteindelijk worden verwijderd. Ook in Wenum Wiesel werden vaten aangetroffen. Daar werden 13 vaten aangetroffen langs de Papegaaiweg. Ook hier deed de politie buurtonderzoek. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee dumpingen.