112

Felle brand bij school in Apeldoorn vermoedelijk aangestoken

Een felle uitslaande brand in een school voor speciaal onderwijs aan de Heemradenlaan in Apeldoorn heeft zaterdagavond voor veel schade veroorzaakt. De oorzaak van de brand moet nog onderzocht worden maar er wordt sterk rekening gehouden met brandstichting. 

De brandweer kreeg rond de klok van 23.45 uur een melding binnen dat er vlammen uit de school kwamen, gepaard met forse rookontwikkeling. De brandweer was snel ter plaatse, de brandweerkazerne lag letterlijk nog geen 200 meter van de school af. Bij aankomst van de brandweer stond inderdaad de voorzijde van de school volledig in brand en sloegen de vlammen snel om zich heen. 

Door het snelle optreden van de brandweerlieden is erger voorkomen en de schade beperkt gebleven tot de voorzijde van de school. Desondanks is de schade enorm en zal de school voorlopig dicht blijven, het “geluk” is dan wellicht dat het kerstvakantie is en de school al gesloten was. 

De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van de brand maar gaat uit van brandstichting. Zeker ook omdat de brand buiten lijkt te zijn begonnen. Forensisch rechercheurs en team brand onderzoek van de brandweer gaan morgen in de loop van de dag onderzoek doen. De politie vraagt mensen die tussen 23.15 en 23.45 uur iets verdachte gezien hebben rondom het school gebouw contact op te nemen met de politie via 0900-8844.