112

Ernstig ongeval Laan van Erica; auto vol lachgas botst tegen boom

Foto: Luciano de Graaf

Apeldoorn – Op de Laan van Erica is zondagmiddag een jongeman zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto crashte tegen een boom. 

Rond 16.00 uur rukten de hulpdiensten massaal uit nadat meerdere omstanders 112 belden. Naast de politie, brandweer en ambulancedienst, kwam er ook traumahelikopter ter plaatse. Deze landde op een grasveldje in de buurt van het ongeval. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd waarna hij werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. 

Nadat het slachtoffer ter plaatse was onderzocht en behandeld, werd hij per ambulance, onder begeleiding van de MMT arts die was ingevlogen per helikopter, overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. 

In de auto troffen de hulpdiensten een tiental lachgas flessen aan. De zijn uit de auto gehaald en worden door een speciaal bedrijf opgehaald. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval en of er sprake is van rijden onder invloed. 

De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De auto kan in ieder geval regelrecht naar de sloop. De Laan van Erica was vanwege het ongeval enige tijd volledig afgesloten, dit zorgde voor enige verkeershinder.