112

Ernstig ongeval in Apeldoorn; drie (zwaar)gewonden

Foto: Luciano de Graaf

Foto: Luciano de Graaf

APELDOORN – Bij een ernstig eenzijdig ongeval op de Kayersdijk in Apeldoorn zijn maandagavond vlak voor middernacht drie (zwaar)gewonden gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 23.40 uur. De auto botste frontaal op twee bomen die langs de weg stonden, waarna het voertuig in brand vloog. De hulpdiensten rukten groots uit; vier brandweerwagens, vijf ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. Bij aankomst van de eerste ambulance en politiewagens stond het voertuig al in brand. Op dat moment zat er nog een vrouwelijk slachtoffer in. Zij werd door omstanders, een ambulancemedewerker en politieagenten uit het brandende voertuig gered. Zij raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie. Naast de vrouw zaten ook twee mannen in de auto, ook zij raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer bluste ondertussen de brand. Zij had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De brandweer kon, nadat de klus geklaard was, retour. De politie sloot de Kayersdijk volledig af in verband met de hulpverlening en het sporenonderzoek. De politie doet namelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Over een eventuele oorzaak kon de politie nog niks zeggen.

De gealarmeerde traumahelikopter landde langs de Europaweg. Hier werd het MMT personeel opgehaald en naar de ambulance toegebracht.

Het ongeval trok veel bekijks van omwonden.