112

Een weekend vol incidenten; alles op een rijtje

Apeldoorn beleefde een zeer onrustig weekend met tal van incidenten, van een steekpartij tot een dronken automobilist die zijn auto op een muurtje parkeerde. Wij hebben de incidenten op een rijtje gezet. 

Verkeersconflict Koning Stadhouderlaan

VERKEERSCONFLICT LOOPT UIT DE HAND – Het begon al in de nacht van donderdag 29 februari op vrijdag 1 maart. De politie kreeg een melding van een verkeersruzie op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. Daarbij zou mogelijk ook geschoten zijn. De politie en de Koninklijke Marechaussee kwamen met spoed ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten. Op het wegdek werd gezocht naar kogelhulzen; deze werden niet gevonden, wel glasscherven van een ingeslagen autoruit. De politie vond geen aanwijzingen dat er geschoten zou zijn en aangezien de melder geen aangifte deed, verrichtte de politie geen verder onderzoek.

Auto-ongeluk A1 Ugchelen

AUTO-ONGELUK A1 UGCHELEN – Op de A1 tussen afrit Hoenderloo en Apeldoorn-Zuid heeft vrijdagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een van de auto’s schoot na het ongeluk van de weg af en belandde in de berm tegen twee bomen. De bestuurder van deze auto raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend, evenals over de toedracht van het verkeersongeval. Beide personenauto’s zijn door een berger afgesleept.

Steekpartij Zuiderpark

STEEKPARTIJ IN PARK, 17 JARIGE JONGEN GEWOND – Het is vrijdagavond 1 maart rond 22.00 uur als voorbijgangers van het Zuiderpark in Apeldoorn een hoop geschreeuw uit het park horen komen. Niet veel later bleek waarom. Een 17 jarige jongeman was tijdens een ruzie neergestoken. De jongeman vluchtte naar de 1e Wormenseweg, daar werden de hulpdiensten ingeseind. De politie kwam met zeker zeven auto’s ter plaatse en ook werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De opgeroepen traumahelikopter hoefde echter niet ter plaatse te komen. De jongeman werd met een steekwond achter zijn oor per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie deed kort na het steekincident een inval in een woning aan de Beethovenlaan. Hier hield de politie een 19-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Het onderzoek naar de aanleiding is nog in volle gang, aldus een politiewoordvoerder.

Auto klemgereden na verkeersconflict A1 Deventer

AUTO KLEMGEREDEN NA VERKEERSCONFLICT – Zaterdagavond 2 maart, een dag nadat het zuiden van Apeldoorn was opgeschrikt door een steekincident, was het in deze omgeving opnieuw raak, ditmaal aan de Casper Fagelstraat. Twee inzittenden van een auto werden door agenten onder schot gehouden. De dienders houden uiteindelijk een man aan die betrokken zou zijn geweest bij een conflict op de A1 bij Deventer. Daarbij zou een op een vuurwapen lijkend voorwerp zijn getoond. Of er daadwerkelijk een vuurwapen bij de man werd aangetroffen is niet bekend gemaakt. Wel liet de politie weten dat er een tweede verdachte is aangehouden die betrokken was bij het verkeersconflict. Deze had zichzelf bij de politie gemeld.

Agente in hand gebeten Apeldoorn

AGENTE IN HAND GEBETEN – De politie meldt op zondagochtend op de eigen socialemediakanalen dat die avond ervoor een 20-jarige man was aangehouden op de Hoofdstraat in Apeldoorn, nadat hij een agente in haar hand had gebeten. De man wordt verdacht van zware mishandeling en zal zich hiervoor later moeten voor de rechter moeten verantwoorden. Waarom de man in de hand van de agente beet is niet bekend.

Archieffoto – politielogo

BEROVING MET GEWELD – Dat je met alcohol op niet helder kunt nadenken bleek zaterdagnacht wel weer, aldus de Apeldoornse politie. Een 17-jarige jongeman onder invloed pleegde twee berovingen op de Sluisoordlaan en de Gentiaanstraat. De jongen gebruikte daarbij een ‘groot Rambomes’, volgens de politie. De jongeman maakte overigens niets buit de berovingen, wel werd hij aangehouden.

Beschonken automobilist vlucht tijdens alcoholcontrole

ACHTERVOLGING BESCHONKEN AUTOMOBILIST – Een alcoholcontrole op de Laan van Osseveld in Apeldoorn bleek zaterdagavond nuttig. Tijdens de controle bleken meerdere automobilisten onder invloed te zijn van alcohol. Een van de automobilisten sloeg daarbij op de vlucht. Na een korte achtervolging door de wijk Zevenhuizen kon de bestuurder worden klemgereden op de Dovenetel. De bestuurder bleek een 50-jarige man. Hij had 4x de maximum hoeveelheid toegestane alcohol op. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De Officier van Justitie gaat zich over de zaak buigen en zal dan bepalen of de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Automobilist onder invloed van alcohol parkeert auto op muurtje

BESCHONKEN AUTOMOBILIST PARKEERT OP MUURTJE – Als klap op de vuurpijl ‘parkeerde’ een beschonken automobilist zondagavond zijn auto op een muurtje van een verpleeghuis aan de Dorpsstraat in Beekbergen. De automobilist raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie ter plaatse meldde dat de automobilist een paar borreltjes teveel op had. De auto is door een berger van het muurtje getakeld en afgesleept. De schade aan het muurtje is fors.