112

Brand in keuken; woning raakt fors beschadigd

APELDOORN – Bij een brand in gezondheidscentrum de Kristal aan de Nijbroekseweg is een appartement fors beschadigd geraakt. De brandweer kreeg rond 23.00 uur een melding binnen van een brand in een keuken. Bij aankomst van de brandweer stond het appartement vol met rook.

De brandweerlieden hadden het vuur in de keuken snel onder controle. Desondanks liep de woning behoorlijk wat schade op.

De bewoonster, een mevrouw op leeftijd, is in een ter plaatse gekomen ambulance onderzocht. Zij zou namelijk wat rook hebben ingeademd. Nadat zijn onderzocht was in de ambulance, hoefde de mevrouw niet mee naar het ziekenhuis. Ze kon echter niet terug naar haar woning. De brand had zoveel schade aangericht dat het in ieder geval vannacht niet bewoonbaar was. De mevrouw regelde zelf een slaapplek voor de nacht. De brandweer heeft stichting Salvage – eerste hulp na brand – in kennis gesteld.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vermoedelijk zou er brand zijn ontstaan rondom een stopcontact en een waterkoker.