Zorg

Het Meidoornhuis voor mensen met dementie

BRUMMEN – Het Meidoornhuis in Brummen opende onlangs officieel de deuren. Deze spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie aan de Meidoornlaan biedt een fijne plek voor mensen met dementie. De opening wordt gevierd met een open huis: geïnteresseerden kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur direct een kijkje komen nemen.

Het Meidoornhuis is een huis van Dagelijks Leven, de zorgorganisatie die door heel Nederland betaalbare en persoonlijke 24-uurszorg biedt. “In kleinschalige setting”, vertelt locatiemanager Aukje Ressing. “Elke bewoner heeft een eigen studio die ze met meubels en spullen van thuis kunnen inrichten. We geven hen de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.”

In de woonzorglocatie zijn twee huiselijk ingerichte, gezamenlijke woonkamers waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, om televisie te kijken of te eten. “We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet. We hebben eigen activiteitenbegeleiders die zorgen voor zinvolle dagbesteding. Maar blijft iemand liever een keertje in zijn eigen studio om kruiswoordpuzzels te maken, omdat hij dat thuis ook het liefst deed? Wie zijn wij dan om te zeggen dat het niet mag?”

Ook met alleen AOW
Een nieuw huis met grote tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden in kleinschalige setting, het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Aukje benadrukken. “Wonen in Het Meidoornhuis is betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft. En er is een korte wachtlijst, mensen kunnen hier snel terecht. Er zijn nog studio’s beschikbaar.”

Bezoek voor meer informatie over Het Meidoornhuis www.hetmeidoornhuis.nl of neem contact op met locatiemanager Aukje Ressing via a.ressing@dagelijks-leven.nl.