Stedendriehoek

WTC Gorssel fietst voor ALS

GORSSEL – Twee actieve en betrokken inwoners van Gorssel hebben onlangs te horen gekregen dat zij lijden aan de progressieve ziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). Om hen en hun familie te steunen, organiseert WTC Gorssel de actie ‘WTC Stormink4ALS’. De leden van de fietsvereniging zijn van plan om in de maand mei meer dan 12.000 kilometer te fietsen en laten zich hiervoor sponsoren door familie, vrienden en kennissen. De opbrengst van de actie, die onderdeel is van Gorssel4ALS, komt volledig ten goede aan de Stichting ALS Nederland, die wetenschappelijk onderzoek verricht naar de ziekte.

 

WTC Gorssel wordt al vele jaren gesponsord door Keukenstudio Stormink uit Gorssel. Hierdoor kan WTC Gorssel ieder jaar weer drie mooie tochten organiseren, waar al duizenden MTB-ers en racefietsers uit de regio Deventer-Zutphen en ver daarbuiten plezier aan hebben beleefd. Nu sponsor Erik Stormink de diagnose ALS heeft gekregen, willen het bestuur en de leden van WTC Gorssel hem en zijn familie een hart onder de riem steken middels de actie ‘WTC Stormink voor ALS’. Iedereen, en ook zeker alle MTB-ers en racefietsers die deelgenomen hebben aan de Gorsselse Heide, Midwinter of Omloop tocht, kunnen de actie ondersteunen.

ALS is een vreselijke ziekte die gemiddeld 300 tot 500 mensen per jaar treft. Er is nog geen genezing mogelijk, gemiddeld leven patiënten nog 3 tot 4 jaar na de diagnose. Voor onderzoek naar oorzaak en mogelijke behandeling is veel geld nodig.

In de maand mei moeten de leden van WTC Gorssel weer de nodige fietskilometers maken om gedurende het wielerseizoen te vlammen. Wat werkt bij deze trainingen stimulerender dan gesponsord te worden? De leden hebben zich daarom allemaal een persoonlijk doel gesteld ten aanzien van het aantal te fietsen kilometers en zijn op zoek naar mensen die hen hiervoor willen sponsoren. Het zo verzamelde sponsorbedrag gaat volledig naar de Stichting ALS Nederland.

De ondernemers in Gorssel steunen de actie door het beschikbaar stellen van aantrekkelijke prijzen. Deze prijzen worden verloot onder degenen die de actie van de leden van WTC Gorssel ondersteunen middels een financiële bijdrage. Op de facebookpagina WTCGorssel4ALS  is meer informatie te vinden over deze actie en hoe de leden van WTC Gorssel en daarmee de Stichting ALS Nederland ondersteund kunnen worden. Op deze pagina wordt ook steeds het laatste nieuws gegeven over de voortgang van de actie en worden wekelijks prijswinnaars van de verloting bekend gemaakt.