Winacties

Vrijkaarten voor expositie Lage Landen

ZUTPHEN – Met Lage Landen is het Stedelijk Museum Zutphen een ambitieuze, reizende tentoonstellingsreeks met schatten uit het Rijksmuseum gestart. Tussen 2018 en 2025 presenteren vijf stadsmusea – het Stedelijk Museum Zutphen, het Westfries Museum in Hoorn, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, het Hannemahuis in Harlingen en Museum Gouda – vol trots de verborgen parels uit de collectie van het Rijksmuseum.

De identiteit van Nederland vormt de rode draad van deze tentoonstellingsreeks, die aan de hand van de vier elementen – aarde, water, lucht en vuur – wordt onderzocht. ‘Lage Landen’ is de eerste tentoonstelling uit de reeks en heeft als thema ‘aarde’. Hoe heeft het Nederlandse landschap onze identiteit beïnvloed? En wat zien wij nog terug van het landschap uit de 17e, 18e en 19e eeuw? Marc van den Tweel zegt hierover: “Het verbindende vermogen van ons landschap is groot. We voelen ons er thuis, het maakt ons trots en geeft vorm aan wie we zijn.’’ Nergens ter wereld vindt men op zo’n kleine oppervlakte zo’n verscheidenheid aan landschappen; dat maakt het Nederlandse landschap uniek. Het is een reis door de tijd. Het Stedelijk Museum Zutphen neemt u graag mee op reis.”

Voor het actuele programma en activiteiten rondom de Lage Landen-tentoonstelling, zie: www.museazutphen.nl. Voor meer informatie over het samenwerkingsproject en het reisschema van de tentoonstellingsreeks, zie: www.schattenuithetrijks.nl

 

Wilt u kans maken op toegangskaarten voor de tentoonstelling, stuur dan voor woensdag 14 februari een mail naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen per mail bericht.