Sport

Stefan Groothuis te gast bij KVZ

ZUTPHEN – Op vrijdagavond 17 mei was Stefan Groothuis te gast bij KVZ, op een bijeenkomst voor de sponsoren en Vrienden van de korfbalclub. Een actieve en bruisende sportvereniging als KVZ kan niet zonder sponsoren. Ook de Vrienden van KVZ zijn belangrijk. Met hun bijdrage kan elk jaar iets extra’s gedaan worden. Daar doet KVZ graag iets voor terug. Deze keer heeft de sponsorcommissie Stefan Groothuis uitgenodigd om zijn verhaal, over wat het betekent om topsporter te zijn, met de sponsoren en de Vrienden van KVZ te delen.

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat Stefan Groothuis zijn sportcarrière begon als korfballer in Zutphen. Als kind heeft hij 5 jaar met plezier bij Rapiditas gekorfbald, voordat hij de overstap maakte naar het schaatsen. In een bevlogen verhaal, met mooie anekdotes, nam hij de aanwezigen mee door de ups en down van zijn loopbaan als topsporter. Het beeld van de 400 meter baan nam hij, als ronde met rechte stukken waar je vaart kunt maken en bochten waar je ook uit kunt vliegen, daarbij als leidraad. In zijn leven als topsporter draaide het om de vier begrippen ‘verwondering’, ‘focus’, ‘discipline’en ‘de kunst van het falen’. Toen hij daarin de balans gevonden had, en daardoor ook het plezier in zijn sport weer vol kon ervaren, bereikte hij het lang gedroomde hoogtepunt: de Gouden Plak op de 1000 meter bij de Olympische Spelen is Sotsji. Een bijna net zo’n mooi moment was voor hem het laatste ererondje in een vol Thialf met zijn 2 zoontjes op de arm, als afsluiting van zijn schaatsloopbaan 3 jaar geleden. Hij koos zijn bijnaam Bokito, die hij jaren daarvoor kreeg omdat hij veel bananen at en lange armen heeft, als naam voor zijn eigen bedrijf Bokito Works dat hij in 2016 startte.

De sponsoren en Vrienden van KVZ hebben genoten van deze boeiende kennismaking met Stefan Groothuis. Daarna was er gelegenheid om in informele sfeer met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken.