Stedendriehoek

Zing Nederlands met me

DEVENTER – Op zondag 26 augustus vindt de vierde editie plaats van ‘Zing Nederlands met me’ in het Burgercafé van het Burgerweeshuis. “Dit is een vrolijk muzikaal evenement voor mensen die op een leuke manier hun Nederlands willen verbeteren of mensen die graag in een internationaal gezelschap Nederlandse liedjes willen zingen”, aldus de organisatie Stichting Zangcultuur.

Initiatiefneemster is zangdocente Annemieke Brouwer. “Tijdens deze bijeenkomsten worden Nederlandse liedjes gezongen met vluchtelingen, expats, internationale studenten én Nederlanders.” De Stichting Zangcultuur Deventer zorgt voor musici, een voorzanger en liedteksten die op een scherm geprojecteerd worden. Onder begeleiding van artiesten als Jos Harmelink, Harrie Brakel, Laura van Nijendaal en de Syrische begeleider Hayyan Mezher worden liedjes van bekende Nederlandse artiesten gezongen. Er staan onder meer liedjes van Kenny B, Van Dik Hout, The Scene en De Dijk op het programma. Inloop is vanaf 14.30 uur, vanaf 15.00 uur wordt een uur lang samen gezongen.

“Neem je taalmaatje of buurvrouw/man mee die nog niet zo goed Nederlands spreekt om gezellig samen te zingen. Na afloop is er gelegenheid om gezellig na te praten. De ruimte is beperkt. Aanmelden is hierdoor noodzakelijk. Dat kan op www.deventerzingt.nl. Daar vind je ook meer informatie.”

Zing Nederlands met me is onderdeel van Deventer 1250 en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, DCC en het Wesselings van Breemenfonds.