Sport

Edvardsen schiet Go Ahead Eagles langs FC Emmen

Go Ahead Eagles heeft de overwinning van vorige week op FC Volendam een uitstekend vervolg weten te geven. Directe concurrent FC Emmen werd zondagmiddag met 2-0 teruggestuurd naar Drenthe. Oliver Edvardsen tekende voor beide doelpunten en was daarmee de grote man aan Eagles-zijde.

Een druilerige Adelaarshorst was zondag het decor voor de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. Na de overwinning van één week eerder tegen FC Volendam, kon de ploeg van trainer/coach René Hake met veel vertrouwen toewerken naar deze belangrijke wedstrijd. De IJslander Willum Willumsson en verdediger Jamal Amofa namen de plekken in van respectievelijk Enric Llansana en Justin Bakker. Op het vroege tijdstip van 12.15 uur liet scheidsrechter Serdar Gözübüyük het startsignaal klinken.

Prachtige lob
Beide ploegen leken moeite te hebben om écht het initiatief te nemen in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd viel dan ook pas in de zeventiende minuut te noteren. Het was Jari Vlak die vanaf randje zestien namens FC Emmen besloot uit te halen, waarop Eagles-doelman Jeffrey de Lange reddend kon optreden. Twee minuten later kon de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles ook genoteerd worden. De kopbal van Willum Willumsson miste echter nét de goede richting. Tien minuten later was het Isac Lidberg die werd weggestuurd in de diepte. De aanname van de Zweed was echter niet secuur genoeg, waardoor hij de één-op-één-kans niet kon benutten. Even later was het Oliver Edvardsen die wél koel bleef oog in oog met FC Emmen-goalie Eric Oelschlagel. Een prachtige lob van de Noorse buitenspeler bracht Go Ahead Eagles op voorsprong: 1-0. Amper twee minuten later was het wéér Edvardsen die maar eens besloot uit te halen van grote afstand. Oelschlagel had overduidelijk moeite met het schot en wist de bal ternauwernood uit het doel te houden. Tot grote kansen kwamen beide ploegen niet meer in het restant van de eerste helft, waardoor de kleedkamer kon worden opgezocht met een kleine voorsprong voor de thuisploeg.

Barre omstandigheden
Ook in de tweede helft bleef de regen met bakken uit de hemel vallen. Oliver Edvardsen zal zich klaarblijkelijk erg hebben thuisgevoeld in deze barre omstandigheden, want in de 57e minuut wist hij het net wéér te vinden. Op aangeven van rechtsback Mats Deijl wist de kleine buitenspeler de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Het gaf de thuisploeg duidelijk een ontzettende boost, wat terug te zien was in het getoonde voetbal en de strijdlust. In de 70e minuut kwam Martijn Berden binnen de lijnen. Een mooi moment voor de aanvaller, die na lang blessureleed zijn eerste minuten van het seizoen mocht maken. De eveneens ingevallen Sylla Sow dacht tien minuten later de 3-0 binnen te schieten. Zijn prachtige afronding én eerste doelpunt in dienst van Go Ahead Eagles werd echter afgekeurd met hulp van de videoscheidsrechter. Het mocht de goede sfeer in De Adelaarshorst echter niet drukken. Na vijf minuten blessuretijd werd er een einde gemaakt aan de wedstrijd en kon Go Ahead Eagles, na de overwinning van vorige week, wéér drie punten bijschrijven.

Wedstrijdstatistieken

Go Ahead Eagles-FC Emmen 2-0 (1-0).

31’ 1-0 Oliver Edvardsen.

57’ 2-0 Oliver Edvardsen.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Toeschouwers: 9623.

Gele kaarten: Keziah Veendorp, Lucas Bernadou (Beiden FC Emmen), Evert Linthorst (Go Ahead Eagles).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Evert Linthorst, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (79’ Tesfaldet Tekie), Willum Willumsson (70’ Sylla Sow); Isac Lidberg, Bobby Adekanye (70’ Martijn Berden).

FC Emmen: Eric Oelschlägel; Keziah Veendorp (46’ Mohamed Bouchouari), Miguel Araujo, Jeroen Veldmate, Lorenzo Burnet (71’ Jasmin-Amin Assehnoun); Lucas Bernadou (88’ Michaël Heylen), Jari Vlak (71’ Julius Dirksen) , Mark Diemers; Rui Mendes, Richairo Zivkovic (71’ Fernando Pacheco), Ole Romeny.

Fotografie: Erik Pasman