Ondernemend

Hotel Huis Vermeer heeft beste terras van Overijssel

Marie Lems en Timon Bril hebben ondanks corona nog steeds voeling met de horeca. “Het is wel moeilijk om momenteel goed personeel te krijgen”, zegt Timon.

door Gerreke van den Bosch

Bankiers die in 2016 de toen 23-jarige Timon Bril uitlachten, zullen zich nu nog weleens achter hun oren krabben. De jonge horecaondernemer draait als een tierelier en pakte onlangs met zijn bedrijf Huis Vermeer de titel ‘Beste terras in Overijssel’.

Hotel Huis Vermeer aan het Grote Kerkhof 9 viel de achtste plek ten deel in de prestigieuze ‘Terras Top 100 2021’ van vakblad Misset Horeca. Dit leverde haar ook de titel ‘beste terras in Overijssel’ op. Eigenaar Timon Bril (27) is blij, maar kan er nog maar kort echt van genieten. “Het terrasseizoen is bijna voorbij. Nog maar twee weken te gaan.”  

De jonge horecaondernemer vindt de onderscheiding terecht. “We doen voor de vierde keer mee. Bij de eerste inschrijving stonden we niet eens bij de eerste honderd, in 2018 eindigden we als 94ste en in 2019 op plek vijf. Nu hebben we een achtste plek, maar we zijn wel het beste terras in Overijssel! Dat trekt wel mensen.”

Hotel Huis Vermeer is gevestigd in de voormalige bankierswoning van de familie Vermeer, een rijksmonument uit 1880. Het pand kende de nodige eigenaren en verbouwingen. Inmiddels beslaat het hotel drie panden die aaneengeschakeld zijn. Het terras dat de mystery guest wist te charmeren, bevindt zich aan de achterzijde. Timon: “Het gaat natuurlijk niet alleen om het terras maar om het totaalplaatje. Als je meedoet aan de ‘Terras Top 100’ word je op heel veel punten beoordeeld. Je krijgt zelfs een verslag van 16 pagina’s. Er wordt gekeken naar de totaalbeleving: van A tot Z, zoals: de kleding, de staat van de toiletten, de hygiëne in de keuken. Noem maar op. Daarbij wordt alles getimed, op basis daarvan worden punten toegekend.”

Horecabloed
Timon was 20 jaar toen hij begon in Huis Vermeer. “Mijn buren Tai en Kees waren eigenaar en hadden nog twee horecabedrijven op de Veluwe. Dat werd te druk. Je kunt je met z’n tweeën niet door drieën delen, dus daarom vroegen ze mij of ik interesse had om het over te nemen. Ik was 23 en toen ik naar de bank stapte om de financiering rond te krijgen werd ik uitgelachen. Ik had geen opleiding, geen diploma’s…niets”, zegt hij glimlachend. Met hulp van privé-investeerders werd er toch een deal gesloten en zo werd Timon op zijn 23ste eigenaar van een hotel en restaurant met 26 werknemers. “Toen ik begon was er op deze locatie een parkeerplaats met twee kroegen en een hotel. Ik zie het nu helemaal tot bloei komen. Volgend jaar gaat het hele Grote Kerkhof op de schop en breiden wij ons terras aan de voorkant ook verder uit. Hoe groot? Dat weten we nog niet.”