Stedendriehoek

Nazomerweekend Tuinen De Roode Hoeve  

NIJBROEK – Het laatste augustusweekend sluit De Roode Hoeve het open-tuinseizoen van dit jaar af met een driedaags Nazomerweekend. Rondom deze meer dan honderd jaar oude IJsselhoeve kan men heerlijk wandelen en volop genieten van de prachtige tuinen in nazomertooi. De ‘Hollandse zomer’ zorgt voor een weelderige tuin waarin veel te genieten valt.

In de besloten bordertuinen met rijkbloeiende vaste planten, de fraaie Engelse landschapstuin met de prachtige oude bomen en de boomgaard vindt men veel inspiratie voor de eigen tuin. De dahliaborders zijn een explosie van kleuren. Het ruime, omringende landschap biedt imponerende vergezichten. Op een van de vele zitgelegenheden in de tuin of in de bijzondere, botanische Tuinkamer kan men een kop koffie of thee met een versnapering nuttigen. In de Achterzaal kunnen liefhebbers van met name Engelse ‘tableware’ en brocante hun hart ophalen.

De Roode Hoeve, gerund door Arie en Liesbeth Keurhorst, geniet inmiddels nationale en internationale bekendheid: de tuin is opgenomen in Duitse en Zwitserse tuinreisprogramma’s en ook veel Nederlandse en buitenlandse tuin- en interieurbladen publiceren lovende reportages. Het Nazomerweekend vindt plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Voor alle overige informatie, zie de website www.tuinenderoodehoeve.nl.

Tuinen De Roode Hoeve is gevestigd aan Middendijk 14 in Nijbroek. Telefoon 0571-291670/06-34035581, e-mail: info@tuinenderoodehoeve.nl