112

Felle brand verwoest busje in Deventer

Op een grasveld aan de Sworminksweg is een geparkeerde bakwagen in vlammen opgegaan. De brand werd even na middernacht ontdekt door buurtbewoners. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al in lichterlaaie en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle. Er is met schuim extra nageblust om een luchtdichte laag over lekkende brandbare vloeistoffen aan te brengen, zodat het vuur niet opnieuw kon oplaaien. 

Volgens buurtbewoners stond de bakwagen met aanhanger al een aantal dagen achtereen geparkeerd en was de eigenaar niet in de buurt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, er is gezien de omstandigheden een vermoeden van brandstichting. De bakwagen is total loss, de aanhanger die er achter zit is wel behouden gebleven, evenals een caravan die er schuin achter stond. 

Het is de tweede keer in ruim een half jaar dat er brand is op deze plek. Eind september 2023 stond er op hetzelfde parkeerveldje een peperdure Bentley in brand. Ook hier waren er vermoedens van brandstichting.