112

Auto vliegt tijdens het rijden in brand

LETTELE- Een auto is afgelopen nacht volledig in vlammen opgegaan nadat de auto tijdens het rijden in brand vloog. De twee inzittenden wisten zich zelf tijdig in veiligheid te brengen.

Rond 1:55 uur kreeg brandweer Bathmen een melding van een brandende auto op de N344 ter hoogte van buurtschap Oude Molen. Een Mercedes was tijdens het rijden in brand gevlogen. De twee inzittenden hoorden een raar geluid en zagen al snel rook uit het dashboard komen. Daarop hadden zij de auto in de berm geparkeerd en belden 112. Binnen no-time sloegen de vlammen uit de auto en bij aankomst van de brandweer was er al niets meer te redden. De brandweer kwam met een bluswagen en extra watertankwagen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. De auto is volledig uitgebrand en total loss.

De beide inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het wrak is afgesleept door een bergingsbedrijf. Vanwege de brand was een gedeelte van de N344 enige tijd afgesloten. De oorzaak van de brand lijkt een technisch mankement.