112

Gewonde vrouw bekneld in auto na botsing met vrachtwagen in Deventer

DEVENTER – Op de drukke kruising Amstellaan-Snipperlingsdijk zijn de verkeerslichten al de hele ochtend volledig uitgevallen. De storing leidde tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto. Hierbij raakte de bestuurster van de auto gewond. 

Bij het ongeval raakte de automobiliste bekneld. Het slachtoffer moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De vrouw is daarna in een ambulance behandeld en onderzocht waarna zij voor verdere behandeling werd overgebracht naar het Deventer Ziekenhuis.

Vanwege het ongeval is de weg deels geblokkeerd en afgesloten door de politie. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. de vrachtwagen kon op eigenkracht verder rijden.

Verkeer dat vanaf de Snipperlingsdijk de Amstellaan wil oversteken, moet in totaal zes stroken met doorgaand verkeer kruisen. Dat gaat in de meeste gevallen maar net goed, maar op een enkele keer na gaat het dus ook fout, zoals nu. Medewerkers van Dynniq, het bedrijf dat de verkeersregelinstallaties beheert en onderhoudt, zijn al de hele ochtend bezig in de regelkast.

Ondertussen zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden om meer aanrijdingen te voorkomen.