Stedendriehoek

Stadscafé Apeldoorn inMisset Horeca terras top-100

APELDOORN – Een mooie zomer betekent extra drukte op de terrassen van alle horecabedrijven.
Ook bij het Stadscafé Apeldoorn is dat het geval. Sinds bekend is geworden dat de horeca lokaliteit aan de Nieuwstraat terecht is gekomen in de top-100 van de Misset Horecaverkiezing is de drukte nog groter. “Maar”, zo zegt general manager Stefan Kanne: “We kunnen het nog steeds goed handelen.”

Stefan is een vakidioot. Uiteraard in de goede zin van het woord. Wanneer je over het stadscafé

begint te praten gaan zijn ogen glinsteren en komt er een brede grijns op zijn gezicht. “Het is mijn lust en mijn leven. Ik ben er met eigenaar Alger van Veldhuizen trots op dat we in de top-100 zijn beland en wel op de 61e plaats. In totaliteit hebben 400 horecabedrijven meegedaan. Je kon je voor deze verkiezing opgeven. Wij deden voor de tweede keer mee. Verleden jaar haalden we het net niet.”

Om in de terrassen top-100 te komen moet een bedrijf aan heel wat eisen voldoen.

Stefan: “Je wordt op ongeveer 10 punten beoordeeld door een mysterie guest. Aan de orde komen de ontvangst, hoe lang moet je wachten voor iemand bij je komt, hoe land duurt het voor er geserveerd wordt en is de bediening vriendelijk bij de ontvangst en vertrek? Is de tafel schoon, hoe is de totale indruk en… als ze weg zijn wordt ook nog in de gaten gehouden hoe snel een tafel wordt schoongemaakt. We zijn er met zijn allen ongelooflijk trots op dat we deze notering in de wacht hebben gesleept.” In Gelderland waren 17 geselecteerde horecabedrijven waarvan twee in Apeldoorn. Ook Het Nieuws van Apeldoorn viel in de prijzen. Deze lokaliteit belandde op de 94e plek.

Het terras telt 250 zitplaatsen, binnen zijn er beneden 110 plaatsen en boven 180. Dagelijks open vanaf 10.00 uur tot 00.00 uur. Lunch vanaf 11.00 uur, diners vanaf 17.00-22.00 uur.