Sport

WSV/Shoepimp blijft opnieuw nsteken op gelijkspel

APELDOORN – Vooraf waren er bloemen voor Jamarro Diks. Rond het interlandweekend verbleef de naar Slowakije vertrokken WSV-er een paar dagen thuis in Apeldoorn. Zodoende bestond er voor aanvang van WSV/Shoepimp tegen zvv Eindhoven eindelijk de gelegenheid voor een officieel afscheid. Coach Anouar Tighadouini had vrijdagavond maar wat graag een trefzekere aanvaller van het kaliber Diks in zijn ploeg gehad. Vanaf de tribune zag de neo-prof van AS Trenčín met zijn eveneens aanwezige broer Kevin (Fiorentina) hoe de Apeldoornse eredivisionist bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

Erg vrolijk keken de WSV-ers niet toen ze na het verhitte duel de kleedkamer opzochten. Dat menig gezicht op onweer stond, viel te begrijpen. De goals van Rachid Boughalab en Mo Bendadi volstonden niet voor de zege die vooraf was ingecalculeerd. Met het behaalde punt waren de spelers van de thuisploeg daarom niet tevreden. Het hadden er drie moeten zijn, luidde de algemeen heersende opinie.

Het hadden er evengoed nul kunnen zijn, wanneer John van de Vosse in de tweede helft niet enkele Eindhovense doelpogingen vakkundig onschadelijk had gemaakt. “Ik wil niet zeggen dat een gelijkspel het hoogst haalbare was. We speelden een goede eerste helft. We speelden tegen een verdedigende ploeg, die op de counter speelt. Het is jammer dat we die 2-1 niet over de streep konden trekken. Al met al is dat teleurstellend. Het zit niet mee. En dan mis je kort voor tijd ook nog een tienmetertrap. Dat gebeurde vorige week ook al. Met één punt schieten we niet zoveel op”, baalde de geroutineerde goalie van het gelijke spel.

Tot twee keer toe moest Van de Vosse zich in de tweede helft laten behandelen voor, naar zich liet aanzien, een blessure. De schade viel mee. Sterker nog, de keeper mankeerde weinig. “Het was meer tijdrekken. Eventjes de snelheid eruit halen”, biechtte de patiënt nadien eerlijk op hoe hij een korte adempauze inlaste om onder de Eindhovense druk uit te komen.

Het verschil tussen ere- en eerste divisie is volgens Van de Vosse duidelijk merkbaar. “Vorig jaar domineerden we elke wedstrijd. Nu moet je echt werken. Het gaat sneller. Je speelt ook tegen betere voetballers. Als keeper krijg ik in de eredivisie veel van die verdekte schoten van onder de voet. Daar moest ik in het begin wel aan wennen, maar inmiddels weet ik er wel raad mee. We worden in elk geval niet weggespeeld. Daar moeten we ons maar aan vasthouden.”

Een gemiste tienmetertrap, iets minder dan drie minuten voor het einde, vormde een cruciaal moment in de wedstrijd. Uit de strafschop had WSV/Shoepimp een mogelijk allesbeslissende 3-2 voorsprong kunnen nemen. Dat deed het echter niet. Cihan Özcan en Zoubeir Hadi maakten beiden aanstalten achter de bal te gaan staan. Uiteindelijk mocht Hadi de klus klaren. Ondanks zijn lange aanloop en harde uithaal mocht de schutter van dienst zich niet kronen tot matchwinner. De brede borstkas van de Eindhovense doelman voorkwam een winnende Apeldoornse treffer.

Vanaf de bank kreeg Haddi orders om zich over de bal te ontfermen. “Ik heb gezegd dat Zoubeir ‘m moest nemen. Ik vond dat hij ‘m verdiende te nemen. Evenals Cihan is hij ook een tienmeterspecialist. Hij heeft ook een hard schot. Het klopt dat Cihan ‘m ook wilde nemen, maar Cihan miste vorige week”, luidde de uitleg van Anouar Tighadouini. Het vertoonde spel van zijn ploeg had de coach wel kunnen bekoren. Zeker in de eerste helft. “We hebben ons aangepast. Je moet ze de ruimte niet geven, want zij loeren op de counter. Dat zag er tiptop uit.”

Zoals elke WSV-er kon Tighadouini geen vrede hebben met het eindresultaat. “We hebben twee punten verloren. Wederom. Net als vorige week in Rotterdam bij TPP geven we het opnieuw weg. Er is tot dusver maar één wedstrijd geweest waarin we niet op voorsprong kwamen. Alleen tegen Veerhuys zijn we erin geslaagd die marge vast te houden. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen. Honderd procent. Tegen TPP hadden we vooraf geen winst ingecalculeerd, maar nu wel. Maar laat ik maar naar het positieve kijken en dat is dat we al drie wedstrijden op rij niet hebben verloren.”

Vrijdagavond gaat WSV/Shoepimp uit bij ASV Lebo op jacht naar de tweede competitiezege. De landskampioen uit Amsterdam bungelt na zeven duels puntloos onderaan de eredivisieranglijst.