Sport

csv Apeldoorn wil feest van ACV uitstellen

ACV heeft veruit de beste papieren om kampioen te worden in de Hoofdklasse B. Maar de ploeg uit Assen zal het feest nog wel een week uit moeten stellen, of gebruik moeten maken van een misstap van concurrent DOVO. Want csv Apeldoorn zal er zaterdag alles aan doen om van ACV te winnen, om zo een minieme kans op deelname aan de nacompetitie te behouden.

Op het Orderbos wordt zaterdag het duel tussen ACV en csv Apeldoorn gespeeld. Als ACV wint, dan is de huidige koploper kampioen. Bij een ander resultaat moet met een schuin oog naar DOVO gekeken worden. Met nog twee wedstrijden te gaan in de Hoofdklasse B hebben veel ploegen nog belangen. Zo zullen veel Apeldoorners met belangstelling het resultaat van Flevo Boys volgen. Alleen als deze ploeg punten laat liggen, houdt de roodgele brigade uitzicht op de nacompetitie. Anders mogen de mannen van trainer Peter Boeve gaan toeleven naar de bekerfinale. Deze wedstrijd tegen de andere finalist Sparta Nijkerk is vastgesteld op zaterdag 20 mei in het Orderbos. Dus eindelijk eens thuisvoordeel voor de Apeldoorners. Aanvangstijdstip is 15.00 uur.

ACV kan het prima seizoen met de titel belonen. De afgelopen jaren plaatste de ploeg zich steevast voor de nacompetitie. Promotie was een paar keer dichtbij. Afgelopen zaterdag werd een reuzenstap gezet door directe concurrent DOVO te verslaan. Het verschil is nu 5 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Het staat dus vast dat Apeldoorn op een invasie vanuit Assen mag rekenen.

Csv Apeldoorn boekte zaterdag een prima 0-2 overwinning op SDVB, dat daardoor degradeerde. Eerder afgelopen week werd de plek in de finale om de KNVB beker afgedwongen. In Opheusden werd DFS verslagen. De kans om het fraaie seizoen te bekronen loopt dus niet alleen via de troebele weg van de nacompetitie. De vierde plek van de roodgelen krijgt alleen waarde als nummer drie vv Staphorst de derde periode wint. De realiteit is echter dat Flevo Boys de beste kansen heeft.

Het wordt zaterdag vanaf 14.30 uur hoe dan ook een boeiend duel dat zeker voor ACV bol zal staan van de spanning. Hoe vaak krijgen voetballiefhebbers de kans om in eigen regio een kampioenswedstrijd op Hoofdklassenniveau te bekijken? Wedstrijdsponsor is 100% Voetbal met filialen in onder meer Apeldoorn en Deventer.