Sport

Csv Apeldoorn kan grote stap zetten

APELDOORN – Aansluiten of afhaken? Csv Apeldoorn speelt zaterdag een cruciale thuiswedstrijd tegen vv Eemdijk. Als de ploeg van trainer Jürgen Schefczyk wint, is de aansluiting met de top 5 daar en is de slechte seizoenstart in de Hoofdklasse B weggepoetst. Met een nederlaag wordt het toch weer opletten of de staartploegen punten pakken.

Eén ding is zeker: Wedstrijden tussen csv Apeldoorn en vv Eemdijk staan garant voor spektakel. Als de derde club van Bunschoten-Spakenburg naar het Orderbos komt, gebeurt er altijd wat. De onderlinge verhoudingen zijn uitstekend, maar daar zal tijdens de wedstrijd weinig van te merken zijn. De belangen zijn zo vlak voor het begin van de winterstop immers groot. Vv Eemdijk zal haar positie in de top niet op willen geven, terwijl de Apeldoorners het gat van vier punten in één klap bijna kunnen dichten.

Afgelopen zaterdag werd er in de Hoofdklasse B slechts één wedstrijd gevoetbald. De toppers Genemuiden en Staphorst speelden met 3-3 gelijk. De rood-gelen hoefden vanwege de sneeuw niet af te reizen naar Aalten, waar anders AZSV de tegenstander was geweest. Csv Apeldoorn zit met drie winstpartijen op rij duidelijk in de lift. Maar vv Eemdijk is al het hele seizoen een tegenstander om rekening mee te houden. Aan voorbeschouwingen heeft de ploeg van trainer Patrick Loenen doorgaans lak. Zo werd er verloren van laagvliegers Urk (2-3) en HZVV (1-0), maar werden toppers als vv Berkum (0-4) en sc Genemuiden (3-2) verslagen.

Bekendste naam bij Eemdijk is zonder twijfel die van middenvelder Maikel de Harder. Hij voetbalde in het verleden voor IJsselmeervogels, Ajax, FC Utrecht en DOVO. In zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van ‘de Diekers’ heeft hij al zes treffers gemaakt. Ook Evert Brouwers schoot al zes keer raak. Bij csv Apeldoorn voert Sander Krijns met zeven doelpunten de topscorerslijst aan. Maarten Boeve maakte er zes, terwijl Steven van Es vier keer het net liet bollen.

Wedstrijdsponsors zijn zaterdag MEN Consultancy, WoZoPro en Fish ’n Food. Het duel op Sportpark Orderbos begint zaterdag om 15.00 uur.