Sport

Apeldoornse sportverenigingen bundelen krachten

APELDOORN – De jeugd van de Ugchelse voetbalvereniging Albatross leeft zich sinds eind april weer uit op de sportvelden. Zowel de leden als niet-leden mogen hier een balletje trappen, mits zij zich hebben aangemeld. Sporten en bewegen is namelijk gezond voor allen, maar wat als je niet op voetbal zit en een zaalsport beoefend? Zoals de jeugd die op volleyballen of gymnastiek zit? Ook die jeugd wil het liefst van hun sport genieten, maar dat mag nog niet volgens de huidige regels. Daarom staken Herman Holtkamp en Bastiaan Bakker, respectievelijk de voorzitters van DIO Ugchelen en van v.v. Albatross, de koppen bij elkaar.

Het gesprek leverde een mooi resultaat op. Want sinds maandag 11 mei stelt Albatross de deuren van haar sportcomplex open voor de jonge jeugd van DIO Ugchelen, zodat zij daar kunnen komen volleyballen en gymnastieken tijdens de coronatijd. Bastiaan Bakker over deze samenwerking: “Gezien de goede band en het gezamenlijke belang (dat zoveel mogelijk jeugd kan sporten) die wij met DIO Ugchelen hebben, werken wij hier graag aan mee.” Herman Holtkamp is ook enthousiast: “We zijn ontzettend blij dat de ballen, pionnen en de netten weer uit het materiaalhok kunnen komen, zodat onze jeugd weer lekker kan gaan bewegen in de open lucht.”

Volleyballen

De volwassen leden van DIO Ugchelen (en Primavo) maken sinds maandag 18 mei ook gebruik van de velden bij v.v. Albatross en s.v. Orderbos. Bij Albatross zijn zes gras volleybalvelden gecreëerd en bij Orderbos drie beachvolleybalvelden. “We zijn zeer verheugd dat we onze leden deze mogelijkheid kunnen aanbieden en circa 28 teams (zowel jeugd als volwassenen) weer zijn gestart,” vertelt Annoek Linthorst, secretaris Primavo.

Richtlijnen

Uiteraard hebben alle verenigingen de richtlijnen op elkaar afgestemd om te zorgen dat tijdens het buitensporten de veiligheid van leden, niet-leden en trainers gewaarborgd blijft. Daarom wordt er met gepaste afstand getraind en blijven de ouders buiten het complex. Zowel DIO als Albatross hebben hun leden reeds geïnformeerd over de regels van het sporten tijdens deze bijzondere tijd. “Sporten is gezond”, meent Bakker. “Bewegen is goed voor de conditie, het gewicht, zelfvertrouwen en voor vriendschappen. Dat gunnen wij iedereen uit Ugchelen en omstreken. Daarom heten wij de leden van DIO Ugchelen van harte welkom bij Albatross!”

Aanmelden kan via www.uvvalbatross.nl of www.dio-ugchelen.nl.