Stedendriehoek

Rectificatie: Lezersactie VSM NIET!!! voor Halloween Griezel Express

APELDOORN – In de herfstvakantie zijn de kinderen de baas op de stoomtrein. Voorwaarde is dan wel dat ze ook als echte conducteur verkleed zijn! Bovendien mogen als conducteur verklede kinderen tot en met elf jaar gratis met de stoomtrein mee. In de stoomtrein of op station Beekbergen zijn conducteurssetjes te koop voor €7,50, de prijs van een kinderkaartje.

 

Met deze bijzondere actie haalt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) gedurende drie dagen de stoomtrein van stal. Op woensdag 19 en donderdag 20 oktober rijdt de stoomtrein het traject Apeldoorn-Eerbeek en weer terug. Vertrek uit Apeldoorn is om 11.45 uur en uit Beekbergen om 12.10 uur. Om de stoomtreinrit nog aantrekkelijker te maken, heeft de VSM op de terugweg de tussenstop op station Beekbergen met ongeveer drie kwartier verlengd. Daar is het stoomdepot gevestigd en de grote locomotievenloods met de werkplaats. In de afgelopen veertig jaar heeft de VSM een schitterende collectie oude stoom-en diesellocomotieven opgebouwd. Ook historische rijtuigen en goederenwagens staan opgesteld in het museumdepot. Maar ook een authentiek stationskantoor, een kolenkraan, armseinen en handbediende overwegen geven een goed idee van de stoomtreinen uit de vorige eeuw.

Halloween-Griezel-Express
Bij de treinreis van de Halloween-Griezel-Express is niets zoals het lijkt. Met het invallen van de schemer komt Herr Hoff – de vloek van de VSM – samen met andere duistere figuren tot leven. Tijdens deze editie reist men zaterdag 22 oktober mee in één van de zitrijtuigen om te genieten van deze bloedstollende reis.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een herfstrit van de VSM, kunnen zich donderdag 20 oktober tussen 16.30 en 17.00 uur melden op het redactiekantoor aan Asselsestraat 140. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Met een maximum van twee kaarten per huishouden.