Stedendriehoek

Paok Saloniki en Ajax winnen Paastoernooi SV Epe

Fragment Anderlecht Ajax, foto Edwin Fennema

EPE – De veertigste editie van het Paastoernooi van SV Epe leverde alles waarvoor een voetballiefhebber naar een voetbalveld komt: verzorgd voetbal, maximale inzet, verrassende uitslagen en spanning. Het waren uiteindelijk Paok Saloniki bij de U12 en Ajax bij de U14 die het toernooi winnend wisten af te sluiten.

SV Epe had de zaken ook dit weekend weer goed op orde.  Naar schatting 7000 voetballiefhebbers kwamen, verdeeld over de twee dagen, naar de Wachtelenberg om te genieten van jeugdvoetbal op absoluut topniveau. De opening op vrijdagavond was indrukwekkend met de één minuut stilte  voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Daarvoor waren voetballers en de honderden toeschouwers al getuige geweest van een spectaculaire presentatie van de teams met het nodige vuurwerk en muziek. Na afloop van deze presentatie werden ruim 250 spelers verdeeld over 120 gastgezinnen.

Ook de zaterdag startte indrukwekkend met wederom een minuut stilte, nu in verband met het overlijden van Johan Cruijff. Het was ook de reden dat de speler van Ajax het hele weekend met rouwbanden om voetbalden. Zonder overdrijven kan de jeugd van SV Epe D1 de verrassing van het toernooi genoemd worden. Direct al de eerste groepswedstrijd werd gewonnen van PSV. Ook de tweede groepswedstrijd tegen KRC Genk werd winnend afgesloten. Everton FC en Paok Saloniki bleken vervolgens een maatje te groot. In de finalepoule op zondag wist het team ook nog te winnen van Vitesse, zodat het uiteindelijk eindigde op een vijfde plek. De finale tussen AZ en Paok Saloniki eindigde in 1-1, waarna Paok bij de penalty’s bleek te beschikken over de sterkste zenuwen.

In de C-poule was het team van SV Epe een maatje te klein van de bvo’s, ook al werd er dapper weerstand geboden, het Eper team eindigde op een tiende plek. Deze leeftijdsklasse startte met een verassende nederlaag van Ajax tegen RSC Anderlecht. Toen de Amsterdammers vervolgens de tweede wedstrijd gelijk speelden tegen Malmö FF, leek het team al te zijn afgeschreven voor de finalepoule. Echter de twee daaropvolgende poulewedstrijden werden gewonnen, waardoor met de hakken over de sloot de finalepoule werd gehaald. Op zondag bleek Ajax aanzienlijk wakkerder te zijn. Uiteindelijk belandde het team in de finale tegen, wederom Anderlecht. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1. Bij de penaltyserie maakte de spelers van Ajax de minste fouten.

SV Epe had ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om er een geweldig voetbalweekend van te maken. 150 Vrijwilligers zorgden er voor dat er terug kan worden gekeken op een vlekkeloos verlopen toernooi. Veel complimenten waren er ook voor de 120 gastgezinnen. Wat opvalt is dat veel ouders van bezoekende  clubs naar Epe komen om het toernooi te volgen. Niet alleen uit Nederland, maar ook veel familieleden van voetballers uit  Zweden, Engeland en Duitsland wisten de weg naar de Wachtelenberg te vinden. Uiteraard zijn deze ouders ook benieuwd naar de gastouders waar hun kinderen slapen. Dat zorgt voor veel leuke contacten tussen gastouders en ouders die dan vervolgens samen het toernooi en de voetbalverrichtingen van de kinderen volgen.

Uitslag Marc Overmars Paastoernooi 2016

U12-klasse:

Paok SalonikiAZMalmö FFEverton FCSV EpeVitessePSVBayer LeverkusenSparta RotterdamKRC Genk

Beste speler U12: Giorgos Koutsias (Paok Saloniki)
Beste keeper U12: Nikolaos Bontis (Paok Saloniki)

 

U14-klasse

AjaxRSC AnderlechtHannover 96FC TwenteBayer LeverkusenMalmö FFVitesseGo Ahead EaglesAZSV Epe

Beste speler U14: Jan Quispel (FC Twente)
Beste Keeper U14: Filip Jörgensen (Malmö FF)