Stedendriehoek

Julianatoren bezorgt 500 vergeten kinderen een heerlijke dag vol speelplezier

APELDOORN – Vandaag beleefde 500 vergeten kinderen uit opvanglocaties een heerlijk dagje uit in de Julianatoren. Het park stelt haar attracties een volle dag ter beschikking aan kinderen die naar alle waarschijnlijkheid nooit of zelden in een pretpark zijn geweest. In de zomer gaan deze kinderen niet zomaar een leuk dagje uit, omdat zij opgroeien in opvanglocaties waar er geen budget is voor dit soort activiteiten. Daarom hebben zij een fijn dagje uit verdiend om lekker buiten te kunnen spelen, alle attracties te beleven en voor héél even alle zorgen te vergeten.

In de zomervakantie gaat de Zomertour van Het Vergeten Kind langs vele attractieparken en dierentuinen in het hele land. Vandaag openede Julianatoren vrijwillig haar deuren om al de 500 kinderen een mooie dag te bezorgen in het attractiepark. Op deze manier kunnen onderandere moeders uit de vrouwenopvang samen met hun kinderen een dagje plezier hebben. En dat is een dag om nooit te vergeten voor de kinderen.

 

Michel, 10 jaar: “Dit was de leukste dag van mijn leven. Ik ga dit nooit vergeten!”

Achmed, 6 jaar: “Alles is leuk, ik kan niet kiezen wat mijn lievelingsattractie is!”

 

Eén dagje geen zorgen in de Julianatoren
Voor de 38.000 kinderen in opvanglocaties in Nederland is de zomervakantie letterlijk 6 weken ‘uitzitten’. Opvanglocaties hebben door teruglopende subsidies steeds minder budget voor een leuk uitje, wat inhoudt dat kinderen de vaak sober ingerichte opvanglocaties zelden tot nooit verlaten. En dan duurt een zomervakantie erg lang…

Daphne Schreuder, programma directeur van Het Vergeten Kind: “In samenwerking met onder meer het gezellige Julianatoren, ons team vrijwilligers en onze BN’ers als ambassadeurs, gaan we deze zomer weer met duizenden kinderen op pad! Een dagje naar buiten en lekker spelen, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Het Vergeten Kind maakt zich hard om de leefkwaliteit van kinderen ín de opvang te verbeteren. Maar een van onze pijlers is ook ‘plezier buiten de opvang’. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Julianatoren en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2016 mogelijk maken.”

 

Vergeten Kinderen
Nederland telt ruim 38.000 kinderen in opvangcentra. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt,verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om voor deze kinderen binnen de opvang een veilige, fijne leefomgeving te creëren waar ze tot rust kunnen komen, onbezorgd kunnen spelen en gewoon weer kind kunnen zijn. Meer informatie over Het Vergeten Kind en kun je vinden op www.hetvergetenkind.nl