112

Forse schade na ongeluk op A50 bij Apeldoorn

Een bestuurder van een bakwagen is afgelopen nacht tijdens het rijden op de A50 bij Apeldoorn in slaap gevallen en tegen een zogeheten rimob gebotst. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bedrijfswagen en vangrail raakten fors beschadigd. 

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 03.00 uur. De bestuurder reed met zijn bakwagen over de A50 vanaf Apeldoorn richting Vaassen en viel, naar eigen zeggen in slaap achter het stuur en botste tegen een rimob. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de bestuurder. Hij is nagekeken door het ambulancepersoneel maar bleek niet gewond te zijn geraakt. 

De bakwagen en de vangrail raakten daarin tegen wel fors beschadigd. De bakwagen zat met de voorzijde vast aan de vangrail en moest door een berger worden losgetrokken. De zwaar bakwagen is vervolgens door de berger afgesleept. De vangrail moest worden hersteld.

Gedurende de hulpverlening en afhandeling van het ongeluk was de rechterrijstrook afgesloten voor verkeer.

(Een rimob; wat is dat precies? RIMOB staat voor Rimpelbuisobstakelbeveiliger. Dat is een bermbeveiligingsconstructie ter afscherming van een obstakel, die botsingsenergie kan absorberen en daardoor bij een aanrijding voertuigen met zo weinig mogelijk schade van richting doet veranderen of tot stilstand brengt.)