112

Explosie bij flat in Vaassen

Vaassen – In een flatgebouw aan de Suikerbrink in Vaassen is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. De bewoner van het betreffende appartement raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Omliggende woningen zijn ontruimd. 

De brandweer kreeg rond 02.00 uur een melding binnen van een brand in een appartementencomplex aan de Suikerbrink in Vaassen. Op de derde etage zou er na een explosie een hevige brand zijn ontstaan. De bewoner was gevlucht naar het balkon. 

De brandweer rukte na de melding direct groots uit. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst kwamen ter plaatse. Terwijl de brandweerlieden van de bluswagens inzetten op het bestrijden van de brand, werd de bewoner met behulp van de hoogwerker van het balkon gered. 

De bewoner, een man bleek veel rook hebben ingeademd en werd door toegesneld ambulancepersoneel nagekeken en behandeld. Hij is uiteindelijk voor verdere behandeling naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn vervoerd. 

De brandweerlieden ontruimde uit voorzorg omliggende woningen, samen met de politie. Deze bewoners stonden buiten in de koud. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio wordt er voor hen opvang geregeld. 

De brand was snel onder controle. Desondanks heeft het appartement veel schade opgelopen. 

Omwonenden geven aan een harde knal te hebben gehoord waarna zij veel rookontwikkeling zagen. 

Een explosieven verkenner van de politie doet momenteel onderzoek om te kijken of er nog “explosieven materialen liggen”. 

De politie gaat vervolgens onderzoek doen naar de toedracht van het incident.