Entertainment

Geen sinterklaas intocht in Apeldoorn dit jaar maar een pepernotenroute

Foto Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn haalt Sinterklaas zaterdag 13 november binnen in het Oranjepark! Alle kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur meedoen aan een pepernotenroute en onderweg Sinterklaas begroeten. Op de route kunnen kinderen mee doen aan de pietengym, de pietenband maakt muziek en natuurlijk is het paard Ozosnel van de partij. En de Sint? Die neemt plaats in de muziektent om alle Apeldoornse kinderen toe te zwaaien!

Aan het begin van de pepernotenroute krijgen de kinderen een stempelkaart. Daarmee kunnen ze aan alle activiteiten onderweg mee doen. Een meet and greet met Apeldoorn mascottes, pietengym van Accres, de fotowand van de Sint in Apeldoorn, dansen en mee zingen met de pietenband, Ozosnel en natuurlijk Sinterklaas zelf in de muziektent. De route start aan de kant van de Kerklaan en eindigt bij de Sint in de muziektent.

Een pepernotenroute ipv een intocht? De gemeente laat het volgende weten:  “hebben nog steeds te maken met coronaregels voor evenementen en bijeenkomsten. Een intocht met grote groepen mensen valt niet onder een zogeheten doorstroomevenement en zou dus met toegangshekken en controle op coronatoegangsbewijs moeten gebeuren. Daarom kiezen Stichting Apeldoornse Sinterklaas Intocht en gemeente voor de pepernotenroute in het Oranjepark.”

Daarnaast komen er dit jaar weer drie Apeldoornse sinterklaasjournaals, met als presentator Jan de Hoop en burgemeester Ton Heerts. Basisscholen die dit willen uitzenden, kunnen zich daarvoor aanmelden via info@sintinapeldoorn.nl.