Sport

Iedereen in beweging bij Asselse Mijl

APELDOORN – De Asselse Mijl in Apeldoorn is een bekend loopevenement dat draait om 1,6 kilometer hardlopen/lopen op je eigen tempo en daarna een gezellige avond hebben met muziek, een drankje en verloting. De Asselse Mijl zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 7 juni.

“Een leuk en gezellig hardloopevenement, waarbij we inzetten op verschillende lopen: de Familierun: kinderen en ouders kunnen met elkaar een rondje hardlopen; de Passarel Unieke Loop: speciaal voor mensen met een blade, framerunner, handbike, verstandelijke of visuele beperking; de QaMP rollatorloop; de vrienden- en bedrijventeams.

De organisatie ligt in handen van ondernemers, zoals installatiebedrijf InstalCenter van Tongeren (aan de Asselsestraat) en QaMP projectontwikkeling (uit Ugchelen), in samenwerking met Uitgeverij Stedendriehoek, Sportservice Apeldoorn, Uniek Sporten en De Passerel.

Programma

Van 19.00 tot 19.30 uur is er inloop. De Familierun begint om 19.45 uur, de QaMP rollatorloop om 20.15 uur, de Passerel Unieke Loop (alle categorieën) om 20.30 uur, de vrienden- en bedrijventeams starten om 21.00 uur. Wanneer alle wedstrijden zijn gefinisht, is er tijd om nog lekker te feesten onder het genot van een drankje en een leuke verloting. De avond wordt om 23.00 uur afgesloten.

De Familierun (2 x 800 meter) is een estafetteloop met een ouder en een kind. Dit kan ook opa/oma-kleinkind of oom/tante/neefje/nichtje zijn. De inschrijving is altijd een kind (onder 18 jaar) samen met een volwassene (boven de 18). De volwassenen gaan eerst van start, waarna ze halverwege het kind aantikken, zodat het kind van start kan. Het kind loopt over de finish. Het snelste koppel wint.

De QaMP rollatorloop is een run voor met mensen met een rollator. Deze run heeft een aangepaste afstand (100 meter). De Unieke Loop is opgebouwd uit verschillende doelgroepen. De verschillende doelgroepen gaan na elkaar van start, zodat er een eerlijke wedstrijd kan plaatsvinden.

De loop voor vrienden- en bedrijventeams (3,2 kilometer/2 mijl) is om te laten zien welk vriendenteam/organisatie/bedrijf het snelst is. Inschrijven met z’n tweeën of vieren om deel te nemen aan deze loop. Twee personen lopen ieder 1,6 kilometer, vier personen ieder 800 meter. Voor deelname aan deze loop wordt per team een bijdrage gevraagd van 10 euro (ter plekke te voldoen met pin), om dit evenement mogelijk te maken.

Voor meer informatie en inschrijving (tot uiterlijk maandag 20 mei, tweede pinksterdag): sportserviceapeldoorn.nl