112

Twee zwaargewonden bij heftig auto-ongeluk bij Hoenderloo

Bij een heftig eenzijdig auto-ongeluk op de Hoenderloseweg (N804) tussen Arnhem en Hoenderloo zijn donderdagmiddag twee mensen zwaargewond geraakt. Een van hen, de bijrijder zat ongeveer 45 minuten bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijdt. 

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 14.15 uur. Door een nog onbekende oorzaak raakte de automobilist de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm waarna de auto begon te tollen en de auto zijwaarts tegen een boom botste langs de weg. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke. Naast meerdere brandweerwagens, vijf ambulances en de politie, kwam er ook een mobiel medisch team ter plaatse. Zij konden niet per traumahelikopter worden ingevlogen wegens de mist.

De bestuurder van de auto werd doormiddel van een spoed bevrijding snel uit zijn auto bevrijdt waarna deze met spoed werd overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

De brandweerlieden hadden meer moeite om de bijrijder te bevrijden uit zijn benarde positie. Dat kwam omdat de auto gedeeltelijk nog tegen de boom aan stond. Uiteindelijk wisten de brandweerlieden ook de bijrijder te bevrijden waarna ook hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De N804 is zeker tot het begin van de avond afgesloten.