112

Twee gewonden bij ongeluk op Wapenrustlaan in Apeldoorn

Twee vrouwen zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een kopstaart botsing op de Wapenrustlaan in Apeldoorn. Beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 13.00 uur op de Wapenrustlaan ter hoogte van de Latonalaan. Door een nog onbekende oorzaak botste de bestuurder van de blauwe personenauto achterop zijn voorganger, die op zijn beurt de auto voor haar aantikte. De hulpdiensten waaronder de brandweer waren snel ter plaatse. De brandweerlieden ontfermden zich over de gewonde bestuurster van de witte personenauto in afwachting van het ambulancepersoneel. Ook een inzittende van de blauwe auto raakte gewond.

Het ambulancepersoneel heeft zich over de de twee gewonden ontfermd waarna zij beide per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Vanwege het ongeluk waren er veel hulpdiensten ter plaatse. Zeker drie brandweerwagens, drie ambulances en meerdere politiewagens stonden op de Wapenrustlaan, de massale inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van omwonenden en voorbijgangers.

De Wapenrustlaan was volledig afgesloten. Het verkeer moest keren en een alternatieve route nemen.

De twee van de drie zwaar beschadigde voertuigen zijn door een berger afgesleept.