112

Jongetje 9 zwaargewond na ongeluk op Laan van Osseveld in Apeldoorn

Apeldoorn – Bij een zeer ernstig ongeluk op de Laan van Osseveld in Apeldoorn is een fietser, een 9-jarig kind zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond 21.00 uur op de Laan van Osseveld, ter hoogte van de tunnel. De fietser zou de weg hebben overgestoken op een plek waar geen oversteekplaats zit. De fietser belandde hard op de voorruit van de auto terecht. Door de klap belandde de fiets aan de andere kant van de weg.

Meerdere hulpdiensten kwamen na het ongeluk ter plaatse waaronder drie ambulances en meerdere politiewagens. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen maar de komst daarvan werd niet afgewacht. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De bestuurder van de auto, een 22 jarige man en zijn inzittenden zijn door agenten meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. De 22 jarige bestuurder is aangehouden omdat het vermoeden bestaat dat hij te hard heeft gereden. De verkeersongevallen analyse gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.

De Laan van Osseveld werd volledig afgesloten.