112

Hulpdiensten redden te water geraakte fietser in Apeldoorn

De hulpdiensten hebben in de nacht van zaterdag op zondag het leven van een man gered in Apeldoorn. De man was met zijn fiets te water geraakt in het centrum van Apeldoorn en moest werd door agenten uit het water gehaald en gereanimeerd.

De hulpdiensten werden rond 00.45 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers de man zagen liggen in de Apeldoornse Grift ter hoogte van de Deventerstraat en alarm sloegen. De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere politiewagens, twee ambulances en meerdere brandweerwagens werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Politieagenten die in de buurt waren haalden de man uit het water en startte direct met het reanimeren van de man. Ambulancepersoneel heeft vervolgens de medische zorg over de man overgenomen. Brandweerlieden hebben het incident met doeken afgeschermd zodat voorbijgangers, die naar en van de binnenstad afkwamen niets vervelends te zien kregen.

De opgeroepen traumahelikopter landde op een grasveld langs de A50. De zwaargewonde man is per ambulance naar de traumahelikopter gebracht waar werd besloten dat de arts van de traumahelikopter in de ambulance stapte om vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Utrecht te gaan.

De politie heeft ter plekke onderzoek verricht naar het ongeluk. Zij gaan uit van een eenzijdig ongeval.

Waardoor de man te water raakte is niet bekend.