112

Geen goed nieuws voor eigenaar van ontsnapte kat; brandweer krijgt viervoeter niet uit de boom

Brandweerlieden zijn een uur bezig geweest met een kat in een boom op Ugchelse camping De Wapenberg. De brandweer kreeg rond 11.30 uur een melding binnen van een dier op hoogte, nadat campinggasten gemiauw uit een hoge boom hoorden komen. De brandweer kwam met twee voertuigen en acht man sterk ter plaatse om de kat uit de boom te krijgen.

Dit lukte ondanks alle inspanningen niet. Toen de hoogwerker van de brandweer met daarin twee brandweerlieden omhoog ging en bijna bij kat Dino was, klom hij naar de top van de boom.

De eigenaar van de kat zat bezorgd toe te kijken vanuit zijn scootmobiel. De man vertelde dat hij een paar weken op de camping stond en dat zijn laatste week van zijn verblijf in ging. Volgende week ging hij weer naar huis. Volgens hem was zijn kat vorige week ontsnapt en sindsdien kwijt. Campinggasten hoorden gemiauw uit de hoge boom en schakelden de brandweer in. Toen de man dit hoorde nam hij poolshoogte en zag hij dat het zijn kat was die al een week spoorloos was.

De brandweer kreeg de kat niet te pakken. Zij heeft de man geadviseerd om een boomverzorger in kennis te stellen die wellicht de boom in kan klimmen om de kat eruit te krijgen.