112

Brand in centrum van Apeldoorn

APELDOORN- Bij een brand aan de Stationsstraat in het centrum van Apeldoorn kwam vrijdagmiddag veel rookontwikkeling vrij. Niemand raakte bij de brand gewond. Inmiddels is het vuur gedoofd.

De brandweer werd rond 16.15 uur gealarmeerd door een voorbijganger. Zij zag rookontwikkeling uit het pand komen en hoorde een brandalarm afgaan. Gezien het een pand in de binnenstad betrof rukte de brandweer meteen met groot materieel uit. Naast twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwam er ook een waterwagen ter plaatse zodat er voldoende water ter plaatse was om het vuur te kunnen bestrijden.

De brandweerlieden hadden moeite om het vuur uit te krijgen. De brand woedde namelijk in oude houtenbalken en platen. Na enige tijd lukte het de brandweerlieden om het vuur uit te krijgen. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting, team Brandonderzoek van de brandweer onderzoekt de oorzaak verder.

De Stationsstraat was vanwege de inzet van de brandweer enige tijd volledig afgesloten. Hierdoor werden enkele dienstregelingen geschrapt of aangepast van de buslijnen.