Sport

Voetbalschool FC Zutphen weer van start

ZUTPHEN – Vanaf vrijdag 10 maart gaat de voetbalschool bij FC Zutphen weer van start. De voetbalschool is voor jongens en meisjes van 6 tot en met 17 jaar, uit Zutphen en omgeving. Het maakt niet uit bij welke verenging je speelt, iedereen is welkom.

In september 2014 is de FC Zutphen voetbalschool van start gegaan. De voetbalschool is voor iedereen die graag wil voetballen. De trainingsperiodes zijn in twee blokken verdeeld: één periode in het najaar en één periode in het voorjaar. Er vinden extra activiteiten plaats in de schoolvakanties. Gert Jan Oogjes is een van de gecertificeerde trainers. Hij is voormalig jeugdtrainer bij NEC Nijmegen De Graafschap. “Ik ben meer dan alleen een voetbaltrainer voor een vereniging. Ik mag graag activiteiten organiseren voor de jeugd”, vertelt de coördinator.
Bij de voetbalschool trainen de jongens en meisjes twaalf vrijdagmiddagen één keer, naast hun reguliere voetbaltrainingen. Deze trainingen richten zich met name op het technische aspect van de individuele voetballers en voetbalsters. “We hebben hier spelers van veel verschillende teams en verenigingen”, legt Oogjes uit. “Het is een aanvulling op de teamtrainingen. Door spelers individueel beter te maken gaan ze in hun eigen team beter functioneren. De insteek is om spelers zoveel mogelijk op hun eigen niveau in te delen, zodat de uitdaging in de training optimaal is. Op het moment dat spelers weerstand krijgen van spelers van gelijkwaardig niveau zullen zij zich sneller ontwikkelen.”
Oogjes merkt dat de jongens en meisjes de trainingen erg leuk vinden en uitdagend. Trainers en ouders kunnen goed zien dat hun kind vooruit gaat en met steeds meer zelfvertrouwen voetbalt. “Centraal staat het plezier met elkaar en in het voetbal. We bieden dit aan onder professionele begeleiding. In 2014 zijn we begonnen met 39 spelers en dit is inmiddels uitgebreid naar plusminus 90 deelnemers.” De groepen zijn klein, waardoor er veel aandacht is voor het individu. FC Zutphen biedt ook een keepersschool, die een groot succes is. “Wij bieden dus een compleet aanbod voor meisjes en jongens, of ze nu keeper zijn of voetballer. Ze kunnen allen meedoen.”
De trainingen vinden plaats op vrijdagavond. Zie voor de tijden en overige informatie: www.fczutphen.nl  (onder de rubriek ‘voetbalschool’).
Foto: Roy Manuhutu