Zorg

Parkinson en een hobby

DEVENTER – Het Parkinson Café Deventer vindt weer plaats op woensdag 11 oktober. Gastsprekers Chris van der Woude, Auke Pitstra en Paul Oude Essink Nijhuis behandelen het thema ‘creativiteit en hobby’s van mensen met parkinson(isme)’.

De bijeenkomst wordt gehouden van 14.00 tot 15.45 uur, met inloop vanaf 13.30 uur, in woon- en zorgcentrum Humanitas, Radboudlaan 1 in Deventer. Parkeren is mogelijk op de  parkeerplaats van winkelcentrum Keizerslanden. Aanmelden is niet nodig.

Chris van der Woude zal vertellen over zijn hobby Walking Football: voetballen zonder te rennen. Verder kent deze spelvorm geen buitenspel en zijn er geen keepers. Auke Pitstra gaat vertellen over zijn grote hobby ‘klokken’. Paul Oude Essink Nijhuis spreekt over zijn hobby ‘zwemmen met Parkinson’. Zwemmen in warm water heeft immers een heilzame werking.

Parkinson Café Deventer is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson of Parkinsonisme te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger, zorgverlener en iedereen die belangstelling heeft. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact.

Het Parkinson Café Deventer is overigens dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich melden bij penningmeester Paul Oude Essink Nijhuis, via telefoon 0572-352471 of e-mail info@parkinsoncafedeventer.nl. Informatie is ook te vinden op de website www.parkinsoncafedeventer.nl