Sport

W๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐˜๐—ผ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ en ๐—ณ๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ bij ๐——๐˜‚๐˜๐—ฐ๐—ต ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ผ๐—ณ ๐—บ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐˜€ ๐—›๐—ฎ๐—ฟ๐—ณ๐˜€๐—ฒ๐—ป

HARFSEN – Harfsen heeft wederom de eer om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 2024 te mogen openen. Op zondag 17 maart is daarom de wereldtop van de motocross te zien op het Peppelenbos-circuit in Harfsen. Met als absolute hoofdattractie de vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Maar er is meer: een hapje en een drankje, plus een โ€˜blagenparadijsโ€™ voor de kids.

Nederland is momenteel een toonaangevende crossnatie. De concurrentie komt graag naar ons land om in de 500cc-klasse de strijd aan te gaan met wereldtoppers als Jeffrey Herlings, Calvin Vlaanderen en Romain Febvre (Frankrijk). Herlings, vijfvoudig wereldkampioen met een recordaantal van totaal 103 Grand-Prix zeges, komt ditmaal als regerend Dutch Masters kampioen 2023 naar Harfsen. Vlaanderen, Febvre en vele anderen zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven. Binnen al dat (inter)nationale geweld zal Holtenaar en clublid Mike Bolink er alles aan doen om zijn thuisvoordeel in extra punten om te zetten.

Ook in de 250cc-klasse zien we onder anderen de Nederlandse GP-toppers Kay de Wolf en Rick Elzinga, beiden vaste waardes in de top 10 van het WK. De Wolf had afgelopen jaar zelfs de leidersplaats in zijn bezit. Deze toppers zullen de strijd aangaan met een gigantisch aanbod van vele nationaliteiten. Onder hen ook regionale clubleden Robin van Oldeniel (Eefde) en Senna van Voorst (Zutphen). Dus met deze mannen is spektakel gegarandeerd! Op 17 maart wordt in totaal in vier klassen, 85cc โ€“ 125cc โ€“ 250cc en 500cc, gestreden om de punten. De 85- en 125cc-klasse vormen de kraamkamers voor de talenten van de toekomst, met dit seizoen opvallend veel buitenlandse inbreng.

โ€˜Een dagje uit, een dagje Peppelenbosโ€™

Deze slogan geldt ook dit jaar, want de Stichting Motorsport Harfsen heeft gezorgd dat er naast topmotocross veel meer te beleven is. Naast een ruim aanbod aan eten en drinken, een handtekeningensessie met de toppers (circa 10.45 uur), wordt opnieuw in samenwerking met Graaf Jantje kinderopvang, een compleet verzorgd blagenparadijs ingericht.

Op een afgesloten deel van het circuit zijn de kinderen in professionele handen en zullen ze maximaal vermaakt worden met onder meer springkussens, stormbanen, schminken, allerhande mini-grondverzetvoertuigen en tal van creatieve activiteiten. Kortom: terwijl de kids uitrazen in het blagenparadijs, kunnen papa en mama genieten van de sport.

Meer informatie op www.mxharfsen.nl

Fotoโ€™s: Shots by Roos