Stedendriehoek

Festival vol plantaardig eten

APELDOORN – Op vrijdag 14 juni komt het Planty of Food Festival naar het Westenenkerpark in Apeldoorn. Iedereen is van harte welkom op de eerste editie van dit feelgood inspiratiefestival. Van 14.30 tot 22.00 uur is van alles te proeven en te doen voor jong en oud. Naast diverse foodtrucks en proeverijen met plantaardig eten in de hoofdrol, zijn er diverse workshops, informatiekraampjes en (kinder)activiteiten, livemuziek en een bakwedstrijd. De toegang is gratis, net als de meeste activiteiten.

Dit nieuwe festival is de start van de Apeldoornse Zero Waste Zomer Week (14 tot en met 20 juni). Het wordt georganiseerd op initiatief van VegaVrijdag, in samenwerking met Theehuis Westenenkerpark en Zero Waste Apeldoorn. Wethouder Danny Huizer en kinderburgemeester Jahnaoh Laros komen het festival officieel openen en jureren de bakwedstrijd.

Ongedwongen beleven

Op dit nieuwe festival willen de organisatoren de bezoekers ongedwongen laten ervaren hoe lekker, leuk en goedkoop duurzame en vegan keuzes kunnen zijn. En hoe rijk dat kan zijn qua smaak en beleving. Alles wat op het festival te zien, horen en doen is, is erop gericht je zintuigen, je smaakpapillen en je kennis te prikkelen. Maar ook om er samen met je vrienden en familie een gezellig feest van te maken en heerlijk te genieten.

Laat je verrassen

Is een vegan taart lekker? Wat is de geheime kracht van klimop? Wat is het nut van wespen? Wie durft het open podium op? Hoe ziet duurzaam kamperen eruit? Hoe maak je zelf kruidenboter zonder boter? Op deze en veel meer verrassende vragen geeft het festival antwoord terwijl je geniet van de sfeer, een hapje en drankje en de livemuziek.

Kleine stapjes, grote impact

Het Planty of Food Festival is de start van de Zero Waste Zomer Week Apeldoorn. Een week vol inspiratie om met kleine stapjes grote impact te maken voor een duurzamer leven. Hard nodig vinden de organisatoren, want veel mensen wíllen wel duurzamere keuzes maken, maar weten niet goed hoe, of waar te beginnen. Dit festival is een goed en laagdrempelig startpunt.

Alle informatie over het Planty of Food Festival is te vinden op www.zwwap.nl/poff, en op Instagram en Facebook te volgen via @plantyoffoodfestival.

Foto:

Een deel van het organisatieteam in het Westenenkerpark.