Sport

Stoelgym: goed voor lichaam én geest!

DEVENTER – Al meer dan dertig jaar organiseert Raster Ouderenwerk stoelgym. Op diverse locaties in Deventer worden de lessen van stoelgym aangeboden. Want bewegen is goed voor het lichaam. Zittend op een stoel kun je op een pittige of juist rustige manier aan het lichaam werken. Hierdoor is de les geschikt voor iedereen.

Diverse oefeningen

De lessen, van ongeveer 45 minuten, bestaan uit een warming-up, oefeningen gericht op kracht, lenigheid, balans en coördinatie en meestal een slotspel. Dat laatste geeft altijd een hoop plezier en saamhorigheid. In het afsluitende kwartier is er tijd om gezellig bij te praten onder het genoten van een kop koffie of thee.

Sporten op muziek

Iedere 55plusser die houdt van lekker sporten op muziek, is van harte welkom bij de wekelijkse stoelgymles. Stoelgym is uitermate geschikt wanneer volledig staand bewegen niet meer kan, vanwege bijvoorbeeld blessures of ouderdom. Alle locaties zijn ook voor minder mobiele inwoners goed toegankelijk.

Anti-verouderingseffect

Lichaamsbeweging heeft een anti-verouderingseffect op de hippocampus in de hersenen. De hippocampus ligt in het gebied dat het geheugen, leren en balans regelt. Het is niet alleen gezond om lekker te bewegen, maar wat dacht je van de sociale contacten die je opdoet? Wacht niet langer en meld je aan voor een gratis proefles. Aanmelden voor een proefles kan via Sandra van Leeuwen: seniorenactiviteiten@rastergroep.nl of 06-28401465.

Stoelgym wordt gegeven op de volgende locaties: Bloemendal, Huis van de Wijk, ’t Hovenhuus, Braakhekke in Bathmen.