Stedendriehoek

Vernieuwde aanpak en frisse kijk op festival Hoogtevrees

DEVENTER – Het is met groot genoegen dat het Burgerweeshuis de volledige line-up van festival Hoogtevrees aankondigt. Dit jaarlijks terugkerende en gratis toegankelijke festival wordt gehouden in het Worpplantsoen op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli. Als onderdeel van Deventer op Stelten (DOS) zal de tiende editie van Hoogtevrees een vernieuwde aanpak en een frisse kijk op het festival presenteren.

Hoogtevrees is onderdeel van de 27ste editie van internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten. Dit jaar omarmt Hoogtevrees een zomerse, mondiale vibe, met een gloednieuw programma en een verandering van locatie binnen het Worpplantsoen. Muziek en theater worden op een meer geïntegreerde manier gepresenteerd, waardoor bezoekers een unieke en meeslepende ervaring beleven. “Hoewel we vernieuwen en veranderen, blijft Hoogtevrees trouw aan zijn roots. Verwacht nog steeds de nostalgische kermis voor de jongste festivalgangers, overheerlijke foodtrucks, verfrissende drankjes met dit jaar een speciale wijnbar en natuurlijk een ‘killer line-up’ die drie dagen lang het podium zal betreden. Het programma wordt afgewisseld met Deventer op Stelten-acts die op en in de buurt van het festivalterrein optreden.

Vrijdag

Bij de start van het festival, op vrijdagavond, is het podium voor I am Lotus met een zonnige mix van psychedelische muziek, disco en pop. Daarna KOFFIE, een moderne groovemachine vol jazz- en funkinvloeden en afro-Braziliaanse ritmes. De avond eindigt met uptempo muziek, exotische melodieën en bijzondere soundscapes van Collignon. Stilstaan is er niet bij.

Zaterdag

Op zaterdag is er een uitgebreid programma, met in de middag psychedelische cumbia, exotische soundtracks en disco-grooves van Chica Chica en de soul & jazz-sound gemixt met traditionele West-Afrikaanse muziek van Jembaa Groove. Zaterdagavond is het podium voor Nusantara Beat, met bandleden van onder andere Jungle by Night en EUT. De band creëert tropische en mystieke klanken, geïnspireerd door traditionele Indonesische songs. De laatste band op zaterdag is Jupiter & Okwess met een mix van afropop, funk en rock.

Zondag

Het festival wordt op zondag afgesloten met World Music Jam. De muzikanten van de MonkeyJam gaan samen met een aantal bijzondere special guests op muzikale wereldreis. Het wordt een bijzondere, dansbare mix van klanken uit Afrika en het Midden-Oosten en westerse jazz- en popinvloeden.

De tiende editie van Festival Hoogtevrees belooft een onvergetelijk evenement te worden, dus kom vooral langs om te genieten van muziek, theater, drankjes en hapjes in het oudste stadspark van Nederland, het Worpplantsoen. Voor meer informatie en updates over het festival, bezoek www.burgerweeshuis.nl en/of volg het evenement op sociale media. (Foto: Rick de Visser)