Sport

Søren Tengstedt onder de indruk van club en stad

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Søren Tengstedt. De Deense aanvaller heeft in De Adelaarshorst een contract getekend tot medio 2027, met een optie op een extra contractjaar.

Na Victor Edvardsen, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen en Jakob Breum is Søren Tengstedt de vijfde Scandinaviër in de selectie van Go Ahead Eagles. “Een prettige bijkomstigheid”, noemt de nieuwe Eagles-aanwinst het. “Het feit dat Go Ahead Eagles al een aantal Scandinavische spelers in de selectie heeft, maakt het voor mij gemakkelijker om snel onderdeel van het team te zijn.” Met zijn landgenoot Jakob Breum bracht Tengstedt al een bezoek aan Deventer. “Ik heb met Jakob wat gegeten in de stad en hij heeft me rondgeleid door Deventer. Het was vrijdagavond, dus er waren veel mensen op straat. De smalle straatjes, de restaurantjes, de gezelligheid, daar hou ik wel van.”

Droom kwam uit

Op het moment dat de 23-jarige Tengstedt op Schiphol landde, was het niet de eerste keer dat hij voet op Nederlandse bodem zette. “Acht jaar geleden ben ik wel eens in Rotterdam geweest om een Deense vriend te bezoeken die daar woonde. En als jeugdspeler heb ik in Nederland wel eens aan internationale voetbaltoernooien meegedaan.” Op dat moment was Tengstedt een talentvolle voetballer bij Aalborg BK, de club waarvoor ook zijn vader Kim Tengstedt als profvoetballer uitkwam. “Het was een droom die uitkwam toen ik op 19-jarige leeftijd mijn officiële profdebuut mocht maken voor die club”, weet Tengstedt zich zijn eerste speelminuten in het shirt van het eerste elftal van Aalborg BK nog goed te herinneren. Sinds de zomer van 2021 kwam Tengstedt uit voor Silkeborg IF, waarmee hij onder meer in de UEFA Conference League speelde tegen Anderlecht, West Ham United en Steaua Boekarest.

Intense sfeer

Als speler van Go Ahead Eagles vervolgt hij zijn carrière in de Eredivisie. “Een traditierijke club met een mooi stadion”, oordeelt Tengstedt over zijn nieuwe voetbalpodium. “Ik heb de nodige videobeelden van de club bekeken, waarbij me opviel hoe intens de sfeer in het stadion is. Net zoals eerder deze maand tijdens Go Ahead Eagles-Ajax, waarvan ik de wedstrijdbeelden live heb gezien in Denemarken. Ik was onder de indruk van het spel van Go Ahead Eagles en hoop bij deze club snel mijn kwaliteiten te kunnen tonen. Samen met de supporters hoop ik op mooie jaren in Deventer.”

Tussen de linies

Søren Tengstedt voegt volgens technisch manager Paul Bosvelt de nodige aanvallende kwaliteiten toe aan de selectie van Go Ahead Eagles. “Søren is een linksbenige aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een voetballer die goed in staat is om tussen de linies te spelen. Bovendien kan hij vanuit de combinatie de nodige creativiteit brengen.”