Sport

Onder-16 overtuigt en laat AZ O16 achter zich

Op wederom een prachtige lentedag lieten de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie zich zaterdag van hun beste kant zien. Vooral de knappe overwinning van Onder-16 viel op: 4-1 tegen AZ O16.

Daar kreeg Onder-16 wel hulp bij van de bezoekers. Nadat Preston Okoro de score snel had geopend, werd een AZ-speler met een rode kaart van het veld gestuurd. Daarna stal Jayden Jankie de show door driemaal trefzeker te zijn. Door de zege bleef de ploeg van Jip Ellenbroek in Divisie 1A op de tweede plek staan en werd AZ O16 op vijf punten achterstand gezet, al hebben de Alkmaarders nog wel drie wedstrijden te goed.

Zure bijsmaak

Onder-13 kwam al snel op achterstand in de IJsselderby tegen PEC Zwolle O13. Na een eigen doelpunt van de Zwollenaren eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een remise: 1-1. Dat resultaat spoelde deels de zure bijsmaak weg die de mannen van Bram Meuwissen overhielden aan de vorige editie (1-4 verlies). Ook de tweede positie in Divisie 2D werd dankzij het punt behouden.

Eigen doel

Onder-14 verloor een paar weken geleden nog van Alphense Boys O14, maar herstelde zich in Twello: 5-2. Sven Berkhoff maakte de 1-0 waarna Alphense Boys O14 nog voor de rust twee keer het net vond, maar daarvan wél één keer in eigen doel trefzeker was: 2-1. Na de thee liet topscorer Esad Deniz zich weer zien met twee treffers. Het slotakkoord was voor Hugo Koop. De equipe van Patrick Kieftenbelt bleef lijstaanvoerder in Divisie 2A met evenveel verliespunten als FC Utrecht O14.

Op de hielen

Waar Onder-14 op de hielen wordt gezeten door FC Utrecht O14, daar is dat óók een leeftijdsklasse hoger het geval. Onder-15 maakte zaterdag in de Hofstad geen fout en won van ADO Den Haag O15: 0-2. Captain Kick Possemis en spits Adnan El Boujjoufi waren de doelpuntenmakers aan Deventer zijde. Het was de zesde achtereenvolgende overwinning voor de manschappen van Peter Vogel, die zich dankzij die reeks momenteel de nummer 1 van Nederland mogen noemen. Daarbij dient wel aangetekend te worden dat de naaste concurrenten FC Utrecht O15, PSV O15 en Feyenoord O15 één of twee wedstrijden minder gespeeld hebben en alle drie nog langszij kunnen komen.

Revanche

Onder-18 nam revanche op De Graafschap O18 en won met 4-1. De wedstrijd kwam pas los in het tweede bedrijf, toen alle treffers vielen. De eerste was vanaf elf meter en werd gemaakt door Cem Eroglu. Even later verdubbelde Ofosu Boakye de score en gooide Leon Opdam de wedstrijd in het slot. Na een penalty voor de Doetinchemmers zorgde wederom Ofosu Boakye voor de eindstand.

Penibele situatie

De enige rood-gele nederlaag die zaterdag werd geleden, kwam op conto van Onder-21. Desondanks kwam de ploeg van Martijn Jongbloed nog wel twee keer op voorsprong tegen De Graafschap O21. Robbin Weijenberg en Milan Berenschot tekenden voor de 0-1 en 1-2. Aan het einde van de rit bleek het niet voldoende voor de zege en verloor Onder-21 alsnog met 3-2, waardoor de situatie aan de onderkant van Divisie 1A penibel blijft voor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles.