Sport

Nominaties voor Promotieprijs

DEVENTER – De top-3 genomineerden voor de Deventer Promotieprijs 2024 zijn bekend. De kanshebbers zijn, in willekeurige volgorde: Parkcafé Mees samen met Stichting Vogeleiland, Deventer Verhaal, De IJssel (alle betrokken Deventenaren).

De Deventer Promotieprijs wordt jaarlijks georganiseerd door Deventer Marketing en uitgereikt door wethouder Jaimi van Essen. De prijs is een erkenning voor een persoon of organisatie die veel betekent in de promotie van Deventer en bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk wordt gemaakt door de Deventer edelsmeden van MinkKoot.

De jury, bestaande uit Claire Evers – directeur van Deventer Marketing – en wethouder Jaimi van Essen, heeft dit jaar uit een lijst van genomineerden een top-3 selectie gemaakt. Naast de winnaar verdienen ook de andere genomineerden erkenning voor hun ambassadeursrol voor Deventer. (Foto: Bart Ros)

Prijsuitreiking tijdens Citymarketing event Deventer

Deze mensen en organisaties leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan het bekender maken van Deventer als prettige plek om te leven, werken, leren en ontspannen.

De uitreiking vindt plaats tijdens het Citymarketing event Deventer op dinsdag 7 mei. Tijdens dit evenement staat het thema Talentmarketing en de marketing hiervoor in Deventer centraal. Tijdens de avond worden de drie genomineerden op het podium in het zonnetje gezet en wordt de winnaar van de Deventer Promotieprijs 2024 bekend gemaakt.

De Deventer Promotieprijs wordt dit jaar voor de dertigste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer: binnenstadsmanager Peter Brouwer, rapper Snelle, interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles, Özcan Akyol en het team van Matz Carwash. Vorig jaar ging de Deventer Promotieprijs naar StreetArtStreets.

De motivatie van de jury voor de top-3 nominaties voor de Deventer Promotieprijs spreekt voor zich.

  • Parkcafé Mees en Stichting Vogeleiland

Van een verpauperd Vogeleiland waar niemand graag doorheen liep tot een (culinaire) trekpleister in en om Deventer. Het team van Parkcafé Mees heeft het jarenlange leegstaande horecapand omgetoverd tot een culinair pareltje, waar het heerlijk vertoeven is tijdens alle seizoenen. En de vrijwilligers van Stichting Vogeleiland hebben ervoor gezorgd dat dit prachtig stukje historisch Deventer weer toegankelijk is voor alle Deventenaren. Er is een beplantingsplan gerealiseerd en enkele opstallen zijn vernieuwd. Ook zijn de paden opnieuw voorzien van verharding. Het Vogeleiland is weer een aantrekkelijk stadspark geworden. Dit in combinatie met een aantrekkelijke wekelijkse programmering, van mei tot en met september, maakt dat Parkcafé Mees en Stichting Vogeleiland samen genomineerd zijn.

  • Deventer Verhaal

Deventer Verhaal heeft afgelopen jaar volop geïnvesteerd in Deventer op de kaart zetten tijdens het Hanzejaar. Met als absolute topattractie De Hanze Experience in de Mariakerk, die ruim 37.000 bezoekers heeft getrokken en het middeleeuws festijn waar zo’n 4000 bezoekers op af zijn gekomen en media-aandacht kreeg, de bijzondere exposities in De Waag en de onthulling van de valsemuntersketel. Daarmee hebben ze het beleefbare erfgoed van Deventer een extra impuls gegeven en Deventer bij zowel haar inwoners als ver daarbuiten extra op de kaart gezet het afgelopen jaar. Naast hun extra inzet tijdens het Hanzejaar bieden ze, veelal in het Speelgoedmuseum (met ruim 50.000 bezoekers in 2023), educatieve programma’s aan scholen waarmee ons erfgoed in beeld komt. En laten we de inspirerende tentoonstellingen in Museum de Waag niet vergeten waarmee ze het hele jaar door aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie de stadsgeschiedenis van Deventer presenteren.

  • De IJssel

Het iconische beeld van Deventer: het aanzicht van de stad met de IJssel. Wie kent dit niet? En door het hoge water in de IJssel stond deze plek afgelopen winter in de landelijke belangstelling en trok duizenden dagjesmensen. Marketing zonder een hand uit de mouwen te steken, zou je denken, maar dat is niet zo. Vele Deventenaren hebben een handje geholpen om de stad niet te laten overstromen en onbewust op de kaart te zetten. Zo leidde onze stadsmanager de pers vanuit Lopik naar onze kade, het IJsselhotel reed hun gasten in eigen auto’s door het water naar het hotel, de medewerkers van de gemeente hebben honderden zandzakken aan de kade geplaatst, medewerkers van het IJssellandschap hebben geholpen met de achtergebleven troep opruimen en onze stadsfotografen hebben de prachtigste foto’s gemaakt die viral gingen. Een prachtig voorbeeld van hoe we samen Deventer dé plek maken om te vertoeven.