Sport

Go Ahead Eagles en NEC delen punten in vermakelijk duel

Go Ahead Eagles en NEC hebben in een vermakelijk duel in Deventer elkaar op gelijke hoogte gehouden: 2-2. Hoewel Tjaronn Chery bij zijn terugkeer in de eredivisie meteen de winnende treffer leek te maken voor NEC, gooide een strafschop alsnog roet in het eten.

NEC begon vol vertrouwen aan het duel bij Go Ahead. De Nijmegenaren hadden al zes competitiewedstrijden op rij niet verloren en gingen vol voor de zevende. Al vroeg in de wedstrijd had de Nijmeegse ploeg op voorsprong moeten komen toen Sontje Hansen met de bal naar de achterlijn dribbelde. Hansen kon de bal nog bij Kodai Sano krijgen, maar wonder boven wonder kreeg de Japanner de bal er niet in. Het team van trainer Rogier Meijer was veel beter in de eerste helft, maar leek vlak voor rust wel op achterstand te komen. Victor Edvardsen kopte de 1-0 binnen op aangeven van Oliver Edvardsen, maar in eerste instantie stonden ploeggenoten van hem buitenspel. Daardoor ging de treffer niet door.

Weer Mattson

Door een lange blessuretijd, wegens een hechting in het gezicht van NEC-verdediger Bram Nuytinck, kreeg NEC alsnog de kans om voor rust op voorsprong te komen. Dat lukte ook. Aanvaller Kodai Sano werd heel licht geraakt in het strafschopgebied door Enric Llansana; scheidsrechter Ingmar Oostrom zag er een penalty in. Magnus Mattsson, voor dit duel al goed voor tien doelpunten en vier assists, bleef koel.

In de tweede helft was er weinig sprake meer van dominantie van de Nijmeegse ploeg. Go Ahead gooide het gas erop en bleef aanvallen. Verschillende mogelijkheden gingen er niet in. Maar kort nadat Chery voor NEC zijn rentree had gemaakt op de Nederlandse velden, viel de gelijkmaker alsnog. Een prachtige voorzet van Bobby Adekanye was perfect afgemeten op het hoofd van aanvoerder Bas Kuipers, die met een rake kopbal de Deventerse ploeg beloonde voor het harde werken.

Chery leek vervolgens de grote held van NEC te worden, toen hij zeven minuten voor tijd meteen het net wist te vinden. Maar een overwinning leverde het niet op. NEC-middenvelder Dirk Proper legde Jakob Breum namelijk neer. Een strafschop volgde en Victor Edvardsen schoot de bal achter Jasper Cillessen. Daardoor kreeg deze wedstrijd wel een verdiende uitslag.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles-NEC 2-2 (0-1).

45+4′ Magnus Mattsson 0-1 (strafschop).

74′ Bas Kuipers 1-1.

83′ Tjaronn Chery 1-2.

88′ Victor Edvardsen 2-2 (strafschop).

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Gele kaarten: Bas Kuipers, Joris Kramer (beiden Go Ahead Eagles), Calvin Verdonk, Bart van Rooij, Jasper Cillessen, Philippe Sandler (allen NEC).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber (63′ Thibo Baeten), Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst (33′ Xander Blomme), Enric Llansana (80′ Sylla Sow); Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (80′ Jakob Breum); Victor Edvardsen.

NEC: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk; Dirk Proper, Mees Hoedemakers  (90+1′ Mathias Ross); Kodai Sano, Magnus Mattsson, Sontje Hansen (70′ Tjaronn Chery); Koki Ogawa.