Sport

Go Ahead Eagles bezorgt Vitesse nog meer hoofdpijn

Go Ahead Eagles heeft Vitesse zondag dieper in de degradatiezorgen geduwd. Door doelpunten van Oliver Edvardsen en Jakob Breum verlieten de bezoekers Stadion Gelredome met een 0-2 overwinning. Tot overmaat van ramp verloor Vitesse wéér een speler met een hoofdblessure.

In de strijd voor lijfsbehoud heeft Vitesse de punten keihard nodig. Dat weten ook de supporters, die zich voorafgaand aan het thuisduel met Go Ahead Eagles roerden. ‘Nu moet het gebeuren, met bloed op de kop het veld op’, was naast Stadion Gelredome te lezen op een groot spandoek. Maar wie in de openingsfase daadwerkelijk bloed op de kop had, was Joris Kramer. De verdediger van Go Ahead Eagles droeg al een tulband, maar die kon het bloeden niet stoppen na een botsing met Gyan de Regt. Met een nieuw exemplaar hield Kramer het tot de rust vol. Dat gold niet voor Marco van Ginkel, die groggy het veld moest verlaten. Voor de geplaagde Arnhemmers was het alweer de vierde hoofdblessure in de laatste drie wedstrijden.

In de slotfase van de eerste helft maakte Go Ahead Eagles, dat aantrad zonder de geschorste aanvoerder Bas Kuipers, het verschil. Oliver Edvardsen profiteerde van lichte twijfel bij Eloy Room. De doelman van Vitesse kwam uit, maar deed dat niet overtuigend genoeg. Edvardsen profiteerde en schoof de bal in het lege doel (0-1).

Oliedom

Vitesse, met nieuweling Mexx Meerdink in de punt van de aanval, kon daar weinig tegenover zetten. Het spel van de ploeg van trainer/coach Edward Sturing was niet slecht, maar ook niet goed genoeg om Eagles-doelman Jeffrey de Lange aan het wankelen te brengen. Daar kon ook debutant Anis Hadj-Moussa niets aan veranderen. Sterker nog, in de allerlaatste minuut verdubbelde Breum de score. Willum Willumsson maakte dat niet meer mee. De IJslander pakte in de blessuretijd een oliedomme rode kaart en is volgende week geschorst in de IJsselderby met PEC Zwolle.

Door de zege nemen de Deventenaren de zesde plek weer over van NEC. Vitesse, dat in de laatste vijf thuisduels slechts één punt pakte en ook maar één keer scoorde, blijft laatste en moet alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen.

Wedstrijdkarakteristieken

Vitesse-Go Ahead Eagles 0-2 (0-1).

37’ Oliver Edvardsen 0-1.

90+5′ Jakob Breum 0-2.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Gele kaarten: Gyan de Regt (Vitesse), Thibo Baeten (Go Ahead Eagles).

Rode kaart: Willum Willumsson (Go Ahead Eagles).

Vitesse: Eloy Room; Carlens Arcus, Nicolas Isimat-Mirin, Ramon Hendriks, Mica Pinto; Enzo Cornelisse; Gyan de Regt (46’ Anis Hadj-Moussa), Toni Domgjoni (76’ Andy Visser), Marco van Ginkel (26’ Kacper Kozlowski), Amine Boutrah; Mexx Meerdink.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer (46’ Gerrit Nauber), Dean James (69’ Luca Everink); Evert Linthorst, Xander Blomme (83’ Pim Saathof); Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (76’ Jakob Breum); Victor Edvardsen (69’ Thibo Baeten).