Sport

Bijzondere voetbalmiddag in De Adelaarshorst

Het stadion De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles vormde onlangs het decor voor de achtste speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Voor het oog van de nodige supporters op de hoofdtribune speelde het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles verschillende wedstrijden tegen andere clubs.

De zonovergoten middag in De Adelaarshorst resulteerde in een sportief gevecht tussen alle ploegen, want wedstrijden winnen in het stadion is leuk. Maar met elkaar voetballen en plezier maken als ‘echte’ prof in De Adelaarshorst is natuurlijk véél belangrijker. Voor sommige spelers van bezoekende ploegen was het zelfs hun vuurdoop: zij hadden nog nooit in een stadion gespeeld. Na een wervelende opkomst – met onder meer verschillende vlaggen – werden alle spelers aan het publiek voorgesteld.

Voor het team van Go Ahead Eagles stonden er drie wedstrijden op het programma. Tegen FC Groningen werd een 3-1 overwinning behaald. FC Emmen maakte het de ploeg wat lastiger, toch werd het uiteindelijk een nipte 2-1 zege. De laatste wedstrijd tegen AZ Alkmaar werd met 4-1 gewonnen. Namens het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles waren Stan Hamer, Cammy van de Burg, Milan van der Beek en Jay Oldeboer trefzeker. Na afloop gingen de complimenten ook nog specifiek naar doelman Dion Nikkels; hij hield met goed keeperswerk regelmatig zijn ploeg in de wedstrijd. Alle spelers hebben op hun eigen manier met elkaar gestreden om in het eigen stadion zo goed mogelijk voor de dag te komen. Net als bij het eerste elftal van Go Ahead Eagles werd ook het Bijzondere Eredivisieteam vanaf minuut één gesteund in De Adelaarshorst. Zoals aanvoerder Angelica Dekker na afloop zei: “We mochten gewoon spelen op het veld van De Adelaarshorst. Dat besef ik eigenlijk nog steeds niet…”

Deze speelronde van de Bijzondere Eredivisie in Deventer bleek een groot succes. Er vielen veel doelpunten en de voetballers hadden het de hele dag naar hun zin. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn.

Foto: Jako van Eek